StoryEditorOCM
SportDVIJE UTRKE „KUP OLUJE“

Pobjednik Aljež Renko!

Piše Ivica GJERGJA
8. kolovoza 2019. - 21:43
atl (1)

U organizaciji atletskih  klubova  AK Alojzije Stepinac i KA Veterana Zadar, a pod pokroviteljstvom predsjednice republike Hrvatske, Kolinde Grabar - Kitarović i Zadarske županije, grada Zadra i SC Višnjik, održane su dvije atletske utrke Kros u šumi u dužini od 5 km i atletska utrka Pozdrav Domovini. 

Obje utrke činile su  „Kup Oluje“ koji je i ove godine pripao slovenskom reprezentativcu Aljažu Renku, drugoplasirani je domaći atletičar Perica Brkić, dok je trećeplasirani Neven Čorko iz Zlatara.

U ženskoj  konkurenciji i ove godine pobjednica je  Nives Zebić iz  AK Maksimir Zagreb, drugoplasirana je Maja Prahin Hotko iz Zaprešića, dok je trećeplasirana domaća atletičarka Vanja Petrović.

Uz glavnu utrku Pozdrav Domovini održale su se i dječija utrke na kojima je sudjelovalo 40-setak djece raspoređeni u šest kategorija.

Rezultati: u kategoriji dječaka do 8 godina pobijedio je Luka Škibola 2. Borna Večerić. 3.Emil Jones . Djevojčice 1. Natali Barišić 2. Emili Lončaru. U kategoriji dječaka 9-12 godina 1 . Antonio Višić, 2. Lovro Pešić, 3. Marin Bogdanović. Djevojčice 1. Ema Denvald, 2. Ariana Tabak, 3. Meri Pašić. U kategoriji dječaka 13-15 godina, 1. Karlo Brkić, 2. Daniel Maro, 3. Leon Brkić. Djevojčice, 1. Nika Kozlinger, 2. Lea Kozlinger, 3. Tamara Artić.

Medalje i pehare uručivao je izaslanik predsjednice Mladen Peša, koji je i predsjednik AK Alojzije Stepinac Zadar kazavši:

-Presretan sam što već 8 godina organiziramo ovu hvale vrijednu utrku koja je sastavni dio proslave dana Oluje i  hrvatskih branitelja. Ove godine trčao je rekordan broj natjecatelja preko 90 iz cijele Hrvatske od Virovitice, Zagreba, Zaprešića, Makarske, Šibenika, Varaždina, Karlovca, Kutine. Hvala svima koji nam pomogli u organizaciji i provedbi utrke Zadarskoj županiji, gradu Zadru, SC Višnjik, a i svim medijima koji prate sport u našem gradu te time promiču pozitivne vrijednosti koje sport donosi, kazao je Peša.

 

24. travanj 2024 09:30