StoryEditorOCM
SportHT PREMIJER LIGA

Pobjeda u prvoj utakmici finalne serije nije donijela euforiju u zadarskim redovima

Piše Zadarski.hr/KK Zadar
31. svibnja 2023. - 13:51

Pobjeda u prvoj utakmici finalne serije HT Premijer lige nije donijela euforiju u zadarskim redovima. Zadovoljstvo nakon sinoćnje pobjede danas je zamijenila suzdržanost i priprema za sutrašnji dvoboj, u kojemu će Split pred svojim navijačima pokušati izjednačiti rezultat i stvoriti kakav-takav pritisak suparniku pred dolazak na Višnjik. Trener Zadra Danijel Jusup za danas je predvidio regeneracijski trening, uz analizu nekih važnijih detalja s prve utakmice.

– Napravit ćemo taktičku pripremu, vidjeti koje stvari smo radili dobro, a koje nismo u prvoj utakmici. Ponovit ću kako je jako bitno da Splitu ne dopustimo napadački skok, da budemo čvrsti i ne damo im da nas na ovaj ili onaj način izguraju iz pozicije za skok.

Prvom pobjedom Zadar je poništio Splitovu prednost domaćeg terena i bez obzira na sutrašnji rezultat ima priliku sve riješiti u svojoj dvorani. Ipak, iskustvo iz prošle sezone, u kojoj je Zadar poveo protiv Cibone, pa na kraju izgubio finalnu seriju 3:2, poziva na oprez.

– Dobili smo jednu utakmicu, to nije dovoljno. Svaka utakmica je finale za sebe i onaj tko želi postati prvak mora pobijediti u tri finala. Samo takav pristup može dovesti do rezultata. Split je jako dobra momčad, uvijek smo s njima u neizvjesnim utakmicama, nadam se i vjerujem da ćemo se uspjeti zadržati svježinu, koncentraciju, mirnoću, izdržati pritisak splitske publike, igrati svoju igru i vidjeti što će to donijeti. Zahvaljujem navijačima što su nas bodrili, bili nam potpora,  pozivam ih da budu uz nas, a mi ćemo se truditi opravdati njihovo povjerenje, poručuje Jusup.

Pomalo u sjeni izvrsne partije Žganeca i standardno raspoloženog Božića prošao je učinak Marka Ramljaka. Kapetan je opet postizao poene kada je bilo najpotrebnije, a u drugom poluvremenu limitirao Shortera na jednu pogođenu tricu i dva bacanja. Naravno, tu je i onaj epski koš na kraju, kada je sve bilo gotovo. Ramljak je položio loptu na parket a Shorter ju uzeo, sjurio se prema košu i „slavodobitno“ zabio. Ramljak mu je na toj akciji zapljeskao, ali ju danas nije htio komentirati.

– Odigrali smo pravu mušku utakmicu i zasluženo pobijedili. Bilo je puno dobrih stvari, par loših minuta gdje su oni okrenuli minus 8 i poveli, ali u drugom poluvremenu smo se skupili, podigli obranu, iskontrolirali njihov skok koji nam je često bio problem.  Bili smo unutra, fokusirani, povezali smo nekoliko obrana i napada, napravili tu ključnu seriju u zadnjoj četvrtini i prelomili utakmicu. Svaka sljedeća utakmica je za sebe, oni će pokušati nešto taktički promijeniti, ali imamo i mi stvari za popraviti. Vjerujem da možemo odigrati na tragu prve utakmice, ako ne i bolje, najavljuje Ramljak.

Utakmica se sutra igra na Gripama u 20 sati, uz prijenos na Sportskoj televiziji.

20. travanj 2024 01:17