StoryEditorOCM
Sport„MALI ZMAJ" U MAKARSKOJ

Pioniri Zadra drugi na međunarodnom turniru – odigrali neriješeno s Hajdukom!

Piše Ivica Gjergja
17. listopada 2018. - 11:07
Pioniri

Pioniri Nogometnog kluba Zadar osvojili su drugo mjesto na jakom turniru Mali Zmaj, koji je održan u Makarskoj. Pod vodstvom trenera Damira Pankasza pioniri su odigrali odličan turnir i došli do finala, gdje su poraženi od Osijeka s minimalnih 0:1.

Zadrani su u skupini osvojili prvo mjesto s osam bodova u četiri utakmice te gol razlikom 10:0. Prvo su odigrali neriješeno sa splitskim Hajdukom 0:0, potom su svladali talijanski Roseto sa 6:0 pa su opet remizirali 0:0 sa Željezničarem, da bi u posljednjem kolu s 4:0 pobijedili Međugorje.

Sjajan niz bez primljenog pogotka nastavljen je u osmini finala protiv NK Bigeste iz Ljubuškog 1:0, zatim u četvrtfinalu protiv Lučkog također 1:0, a polufinalni dvoboj sa RNK Splitom završio je bez pogodaka. Pristupilo se tada izvođenju penala, u čemu su Zadrani bili uspješniji sa 4:3 te izborili plasman u finale.

Tek u završnoj utakmici zadarski vratar morao je prvi put po loptu u mrežu. Osječani su poveli 1:0 i uspjeli sačuvati taj rezultat do kraja te zasluženo osvojiti naslov pobjednika. Nikako ne bi bilo nezasluženo da je trofej otišao put Zadra.

Zadar je igrao u sastavu: Roko Nekić, Petar Prekpalaj, Petar Vicković, Marko Zebić, Matej Crnjak, Rikardo Mršić, Bepo Sudinja, Emanuel Kelava, Donat Senkić, Mateo Bačić, Roko Šare, Roko Gospić, Karlo Mijolović, Niko Miočić, Matej Dimitrović, Borna Jurjević, Toni Šoša, Benjamin Zimaj. Trener: Damir Pankasz.


 

23. travanj 2024 14:15