StoryEditorOCM
Sport"ZADAR OPEN"

Ovo je natjecanje prava prilika mladim hrvatskim tenisačima za stjecanja iskustva i skupljanje bodova

Piše Zadarski.hr
25. ožujka 2021. - 18:05

Teniski turnir Zadar Open održava se ovog tjedna na teniskim terenima Falkensteiner Resorta Punta Skala. Turnir iz kategorije ATP Challenger 80 prilika je mladim hrvatskim tenisačima za stjecanja iskustva i skupljanje bodova te održavanje natjecateljske forme u okolnostima pandemije.

Iako Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji primjer Nina Serdarušića i Frane Ninčevića pokazuje da su naši mladi tenisači svoju priliku znali iskoristiti.

Nina Serdarušića je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavio drugopostavljeni Sumit Nagal koji je slavio 7:6 (4), 6:4. Svoj nastup na turniru Nino je nastavio u konkurenciji parova, gdje je s Tomislavom Brkićem (BiH) izborio drugo kolo.

- Svi hrvatski igrači su sretni što ove godine imamo nekoliko domaćih turnira, lakše nam je zbog putovanja i situacije s koronavirusom. Turnir u Zadru, kao i smještaj i uvjeti su na visokoj razini. Pravo je zadovoljstvo igrati ovdje, iako nemamo publiku, ugodno je okruženje i to su dobri uvjeti za razvoj i napredovanje - izjavio je 24-godišnji Nino te se osvrnuo na očekivanja u konkurenciji parova: 

- Mislim da smo Tomislav Brkić i ja jedan dobar par. Danas nas čeka najteži posao na turnir, ali ukoliko prođemo vjerujem da možemo daleko dogurati - zaključio je.

Frane Ninčević završio je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji u drugom kolu turniru izgubivši od Nagala. U parovima su on i brat Luka zaustavljeni od nizozemskog dvojca Sijsling/Vervoort, ali 21-godišnji Zadranin zadovoljan je svojim nastupom budući da će, zahvaljujući pobjedi u prvom kolu turnira, Frane napredovati s trenutnog 1645. mjesta na ATP ljestvici.

- Zadovoljan sam iskustvom koje sam dobio na ovoj razini takmičenja. Organizacija je, po mom mišljenju, vrhunska. Misli se na svaki detalj, čak i u teškim vremenskim uvjetima tereni su bili sjajni. Zahvalan sam svim ljudima koji su se potrudili da cijelo natjecanje bude na visokoj razini. Iskoristit ću ovo iskustvo kao poticaj za daljnji rad i napredovanje u svojoj igri koju želim dovesti na vrhunsku razinu. Nadam se da ću imati priliku još jednom igrati u svom gradu i vratiti se s boljom priredbom - izjavio je Frane.

image
zadar open
Zd Open

Drugo kolo na turniru izborili su parovi Duje Kekez i Mili Poljičak, Nino Serdarušić i Tomislav Brkić te braća Matej i Ivan Sabanov. Zadar Open je u ovome terminu jedini ATP turnir u svijetu koji se održava na zemljanoj podlozi, jedini se održava u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza i TK Borik, a nagradni fond iznosi $52.050.

- Izuzetno smo sretni kako se situacija razvija na turniru, ide sve svojim tijekom iako smo imali izazov s vjetrom. Igrači su prezadovoljni uvjetima, a infrastuktura je na visokom nivou. Vjerujem da smo napravili iskorak u Zadru i vjerujem da će se to u budućnosti i nastaviti. Zahvalio bih se Hrvatskom teniskom savezu na podršci, kao i Falkensteiner Resortu Punta Skala koji su se odazvali ovom velikom sportskom projektu i pružili mogućnost organizacije cijelog ovog događaja unutar njihovog resorta u vrijeme pandemije koja nemilo hara - izjavio je direktor turnira Toni Dujmenović.

Susrete turnira Zadar Open možete pratiti uživo ili u snimkama putem ATP stream servisa, a od petka i u programu Sportske televizije. Zadar Open jedan je od više od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova te na velika vrata vratiti profesionalni tenis u Hrvatskoj.

16. travanj 2024 23:40