StoryEditorOCM
SportDUGOVJEČNI SPORTAŠI

Ova tri Zadranina zajedno imaju više od 210 godina, ali i dalje plivaju i - jedan drugog izazivaju!

Piše Ivica Gjergja
11. rujna 2021. - 15:13

Netom što je završilo 11. kolo Zadarske open water lige (ZOWL), izabrani su najbolji pa tako i kategorija M 70+ ima svoje junake. Plivače koji izuzetno puno rade na sebi, plivaju u slobodno vrijeme, natječu se i svakako prkose godinama i vremenu. Ukupni pobjednik u ovoj kategoriji je Nicolo Dellavia, Mladen Kolanović je drugi, a Ivica Čulina treći.

Dellavia iako najstariji bio je najbolji i najuspješniji te je osvojio pokal pobjednika, Mladen Kolanović i Ivica Čulina su vodili svojevrsni „rat“ na stazi, ali i izvan nje. Nakon pa gotovo svake utrke padale su „prijetnje“ Kolanović – Čulina, tko će pobijediti u sljedećoj utrci na stazi. Tako smo jedne zgode na kultnoj Kalelargi, a pred utrku i osmo kolo, prisustvovali verbalnim prijetnjama, Kolanović će:

-Nemaš šanse sutra Čule, povest ću 50 navijača da navijaju za mene i daju mi poticaj u Sukošanu, izgubit ćeš to ti garantiram, bolji sam.

Čulina je ostao miran, ali je na provokaciju odgovorio:

-Samo ti prijeti, prazne su ti puške, pobjednik sam ja.

I tako dok njih dvojica „verbalno ratuju“ liga ide, oni „tuku“ kilometre i prkose vremenu: Kolanoviću je 72, Čulini 71. godina. Kada smo ih pitali dokle, rekoše u glas:

-Dok budemo mogli ne odričemo se plivanja.

Rezultati M 70+:

1.Nicolo Dellavia odplivao šest kola, osvojio 1338,2 boda,

2.Mladen Kolanović odplivao 10 kola, osvojio 1202,3 boda,

3. Ivica Čulina odplivao četiri kola i osvojio 871 bod.

16. travanj 2024 10:30