StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL

Osvrt na utakmice: I "Vitezovi" i Primorci "u sridu“!

Piše I.Gjergja
16. svibnja 2021. - 17:17

Malo je onih klubova višeg ranga natjecanja koji su u četiri utakmice sve četiri pobijedili i tako „uzeli“ svih 12. bodova, kao što su to „Vitezovi“ iz Posedraja. Četvrta pobjeda u nizu (HV Posedarje – Vodice 3:0) bila je ona na njihovu terenu protiv Vodica, jako dobre momčadi koju uspješno vodi Zadranin, Marko Pinčić.

Domaći nogometaši su dominirali tijekom  cijelog susreta, a golovi su padali kako plod dobro izrađenih akcija. Prvi je pao u 8. minuti kada je Mario Pedišić utrčao i glavom zabio za vodstvo, a pred sam kraj prvog dijela u 44. minuti na 2:0 povisio je Domagoj Torbarina, a točku na "i" stavio je mladi i potentni Josip Brkić u sudačkoj nadoknadi. Tehnički i taktički u svemu je „pobijedio“ trener „Viteza“ Josip Butić svog kolegu Marka Pinčića nadmudrio. Sve pohvale treneru Butiću, struci i igračima jer ostvariti ovakav uspjeh to mogu samo izuzetni, a oni su u ova četiri kola upravo to. Treba ih podržati da nastave pozitivan niz. Evo što nam je za susret s Vodicama kazao najbolji igrač susreta Josip Jurjević.

- Sraz i laka pobjeda s Vodicima je dokaz da imamo igru uostalom s njima su pala tri zgoditka, da smo kompaktni, homogeni i jedinstveni, a kad je tako ni pobjeda ne neće izmaći. Ide nas ide, nitko nam ne može ništa od svih momčadi s kojima smo igrali bolji smo u posljednja četiri prvenstvena kola. S dolaskom novog trenera koji je neke stvari u igri promijenilo, on je uveo u igru dva tri igrača i krenuo je naš pozitivan niz. Butić je pronašao za svakog igrača njegovo mjesto, igramo dobro borimo se, a tako ćemo i nastaviti. Radi se na treninzima dobo, a plod toga se vidi. Vjerujem ne nego sam uvjeren da ostajemo u ligi, idemo na svim utakmicama na pobjedu - kazao nam je Josip.

image
NK Posdarje
I.g.

Primorac ide putem pobjeda, u nizu mu je ovo treća pobjeda, te je umnogome ojačao svoj bodovni saldo. Što se njegova sraza tiče sa Zmajem (B) 4:0, iako je rezultat velik nije na u početnoj fazi susreta nagovještavao ovako veliki. Zauzeli su gosti dobar obrambeni gard , i u početnoj fazi susreta krenuli u napad, ali su bili neefikasni. Kvaliteta je vidljivo je na strani Primorca, a stvorene prigode nisu odmah realizirali domaćini radi brzopletosti.

Igrala se u 22. minuta, Reza je dugom loptom idealno pronašao Vodopiju koji je bio u trku prevario vratar Brkić i lagano plasira loptu u gol za 1:0. Drugi zgoditak je plod lijepog duplog pasa Pranića i Vodopije, a ovaj potonji ubacuje loptu za povećanje vodstva minuta je 62. Treći gol ponovo je zabio Vodopija koji je bio najbolji igrač susreta. Njegova tri zgoditka potvrdio je Okechukwu iz solo akcije za visokih 4:0. Evo što je kazao Luka Vodopija igrač Primorca:

- Dobar i kvalitetan rad dolazi na naplatu, a što se vidjelo i u ovoj utakmici. Nismo krenuli najbolje, no sa protokom vremena sva je leglo na svoje mjesto i zasluženo smo ostvarili visoku pobjedu. Svi igrači su dali svoj obol pobjedi, nastavljamo ovako dalje kako bi bili tamo gdje nam je mjesto u vrhu ljestvice - kazao je Luka.

Pobjede HV Posedarja i Primorca!

HV Posedarje je nanizao četiri pobjede i uzeo 12. bodova, a padali su redom Zagora 4:0, Primorac 3:0, Sloga 2:1 i Vodice 2:0.

Primorac je nanizao tri pobjede i uzeo 9. bodova, a padali su redom Sloga 2:1, Vodice 2:1 i Zmaj (B) 4:0.

18. travanj 2024 08:34