StoryEditorOCM
Sport9. MEĐUNARODNI PLIVAČKI MITING "SVETI KRŠEVAN"

Osam medalja za kadete PK Zadar!

Piše Ivica Gjergja
22. studenog 2017. - 17:30
miting_

Plivački klub Zadar iskazao se u organizaciji 9. plivačkog mitinga "Sveti Krševan", ali i s rezultatima jer su njihovi plivači osvojili pregršt medalja: Lucija Klasić zlato i dva srebrna odličja, Mia Klasić tri srebrna odličja, a Roko Šango i Mihovil Kozulić po jedno srebreno odnosno brončano odličje.

Miting svake godine okuplja sve veći broj natjecatelja i gostiju, što pokazuje 8i broj od 508 natjecatelja iz 25 plivačkih klubova iz naše zemlje i jednog plivačkog kluba iz Slovenije. Miting Svetog Krševan je po prvi puta održan u tri dijela što je organizacijski vrlo zahtjevno obzirom na velik broj sudionika, no uz dobru ponudu popratnih sadržaja na bazenu (kolači, lutrija, hrana i piće izvan bazena) sve je proteklo besprijekorno i uz pohvale velikog broja posjetitelja.

- Natjecanje koje spada u mini Grand Prix sustav HPS-a namijenjen je mlađim natjecateljskim skupinama koje su i u Zadru pokazale da plivanje ima budućnost, kazala nam je trenerica PK Zadar Josipa Nekić.

Jedino zlatno odličje isplivala je Lucija Klasić na 400 m mješovito (5.52,89) i dva srebrna odličja: na 200 m leptir (2.54,94) i na 100 m leđno (1.16,59) dok je Mia Klasić isplivala tri srebrna odličja: na 400 m slobodno (4.50,98); na 200 m mješovito (2.37,53) i na 200 m leđno (2.32,73).

Muški dio ekipe isplivao je dva odličja i to: Roko Šango srebrno odličje na 200 m leđno (2.20,95) i Mihovil Kozulić brončano odličje na 200 m leđno(2.34,43).

Ne treba propustiti spomenuti da su uz odlične rezultate natjecatelji PK Zadra isplivali i preko dvadeset puta od 4. do 10. mjesta što u budućim natjecanjima znači dobro plivanje i naravno nova odličja. Veliki je uspjeh i troje plivača „Zadra" koji su ušli u mini grand prix poredak tj. u najboljih 10 plivača u državi u ovoj kategoriji. Tako se na četvrtom mjestu GP poretka nalazi Mia Klasić, osmo mjesto pripada Anji Vulin a na devetom je mjestu Roko Šango.

Za PK Zadar natjecalo se 39 kadeta i mlađih kadeta koji su osim osvojenih osam odličja isplivali i odlične rezultate i više limita za predstojeće državno prvenstvo. Skoro svaka trka plivana na domaćem bazenu ispred svoje publike plivačima „Zadar" je bila osobni rekord. Na natjecanju su, uz spomenute, uz pratnju trenera Željka Olujića, Ivana Karavide i Danijele Kurtin još nastupili:

Toni Perović, Jakov Čerina, Vjeko Omelić, Leon Patrk, Lovre Babić, Niko Škarpona, Tibor Harapin, Erik Perović, Petar Jukić, Ivana Radović, Nora Stipanov, Loris Lapčić, Marcela Lovrović, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Sara Zrilić, Korina Miletić, Antea Grgin, Nera Jurjević,Lara Katačić, Ana Knežević, Katarina Kozulić, Dunja Krpina, Leon Rupnik-Buterin, Ivan Klanac, Ivan Šango, David Radeka, Adrian Šaponja, Luka Barešić,Petar Jukić, Dina Volarević, Luna Brkljača, Sara Pelaić i Mara Šestan.

23. travanj 2024 09:25