StoryEditorOCM
SportU OČEKIVANJU KAZNE ZA NEREDE, OGLASIO SE DIREKTOR KK ZADRA ŽELJKO ŽILAVEC:

"Ograđujemo se od svakog oblika nasilja - svi moraju znati kako se KK Zadar ne može  miješati u posao policije"

14. travnja 2019. - 16:49
kk_zadar3-231018

Sram nas je, kao dugogodišnjih navijača, samim time i velikih prijatelja sporta, napose zadarske košarke, da pojedinci sebi uzimaju za pravo, uvjetno rečeno, vladati Klubom, čineći mu svojim postupcima, koji su neprimjereni ne samo u sportu, nego inače, veliku štetu kako finacijsku, tako i onu kojom u javnost šalju ružnu sliku o gradu Zadru i svima koji vole košarku – poruka je nakon razgovora s velikom skupinom  navijača Zadra, koji doslovce, ne propuštaju ni jednu utakmicu KK Zadar.

Neugodno je čak i podsjećati na divljaštvo koje se moglo vidjeti na istočnoj tribini na kojoj je nakon erupcije nepoželjnog ponašanja, začinjenog bakljama i drugim predmetima, uredovala policija.

U Klubu su pak pripravni na kaznu koja ih kao organizatora  očekuje, svjesni da je svaki ispad teret za blagajnu, ali i ugled Kluba.

-Nedvojbeno, kazna nas očekuje, međutim, ne želim prejudicirati u kakvom obliku će ona biti i koje će sve mjere prema nama  biti primijenjene. Kao Klub ograđujemo se od svakog oblika nasilja, ma s kojeg god strane dolazilo. Isto tako,  svi moraju znati kako se KK Zadar ne može  miješati u posao policije, odnosno, procjenjivati koja je granica njihovog postupanja u cilju smirivanja stanja na javnom okupljanju. Ako netko misli da možemo, onda su to ludosti iz tog kuta gledanja – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar, koji je nastavio priču vezano uz sankcije. Jer svjedoci smo kako je momčad u jednom trenutku napustila parket, što je kasnije obrazloženo jako (ne)spretno, ali to je posao za ljude u Klubu.

-Kao prvo, da se momčad nije vratila mi bismo izgubili utakmicu: Nadalje, prema Pravilniku o natjecanju HKS-a,  zbog takvog pustupka  bili  bismo izbačeni u niži razred natjecanja. Ono što se moglo čuti još za vrijeme prekida jest priča o ABA ligi, zato moram naglasiti kako iz HT Premijer nema protočnosti prema regionalnom natjacnju, pa u tom smislu na temelju mojih saznanja ne bismo pretrpjeli sankcije, kako su neki govorili već u razdoblju kvalifikacija, odnosno utakmica koje slijede s MZT-om. Isto tako, meni je nejasno da su pojedinci ova zbivanja okrenuli u drugom smjeru, tj.optužujući Klub za posao koji radi policija i druge službe – zaključio je Žilavec.

 

19. travanj 2024 09:23