StoryEditorOCM
SportKRENULE PRIPREME

Održana prozivka u HNK Primorac, evo kakvi treninzi očekuju igrače, ali i popis onih koji bi mogli doći u Biograd

Piše IVICA GJERGJA
1. veljače 2021. - 18:54

Nakon što igrači Primorca već više od dva mjeseca nisu dirnuli loptu, u ponedjeljak popodne na igralištu Kazimir i Silvio u Biogradu održana je prozivka za drugi dio prvenstvenog natjecanja u Trećoj HNL-Jug.

Igrače Primorca pozdravio je predsjednik Darko Banić, a nakon toga pod svoje ih je uzeo trener i sportski direktor Leo Šarić. Upoznao ih je s pripremama koje će se održati u Biogradu.

Momčad će trenirati u tri faze, prvo je na redu „nabijanje“ kondicije, zatim rad s loptom i uigravanje momčadi po linijama te odigravanje prijateljskih utakmica s ekipama iz okolice.

Pred njima je osam tjedana treninga koje će se održavati po svim propisanim epidemijološkim mjerama. Poseban režim se uvodi i po pitanju higijene nakon treninga, oni igrači koji su iz Biograda i okolice dolazit će na trening pripremljeni, a nakon završetka treninga tuširati će se doma. Za one koji su iz udaljenih mjesta u klubu imaju svlačionice koje će im biti na rapsolaganju.

Prema onome što se moglo vidjeti na terenu, igrači su se zaželjeli lopte, treninga i igre. Svi koji su došli na prozivku – prvi trening odavali su ozbiljnost, pošteno su odradili sve što je trener Leo Šarić od njih zahtijevao.

- Cilj nam je na pripremama posložiti momčad koja će biti respektabilna svugdje gdje dođe. Takvu momčad koja će ostvariti bolji plasman od ovog sadašnjeg, a čime bi se pripremili za jedinstvenu Treću ligu, koja se treba igrati od sljedeće godine. Za to su nam potrebna i pojačanja, a s nekolicinom igrača pregovaramo iz okolnih klubova ali i inozemstva, vjerujem da ćemo još ojačati sastav. Roko Nakić je otišao u Junak iz Sinja, Ivica Zelić u Austriju, a Mate Viduka vratar u Zmaja Blato otok Korčula, kazao je trener Šarić.

Evo popisa igrača HNK Primorca, koji su na raspolaganju treneru: Mate Stojanov, Luka Borgolleti Mandizau Kevin - Zinga, Ivan Brkić, Marko Colić, Duje Bezinović, Vice Birkić, Vedran Ješe, Luka Vodopija, Luka Pavičić, Stefan Lazarevski, Elio de Angelis, Alexandro Sergo- Klopp, Lucian Labus, Marko Čačić, Filip Sentić, Mateo Pranić, Aliya Mohamad Ocochuku, Nikola Jurišić, Manuel Bartulović, Tome Knez, Pjero Lokin, Josip Čirjak, Dario Jurjević, Mateo Šarić, Dujo Lukančić, Ivo Kadija.

17. travanj 2024 22:20