StoryEditorOCM
SportNOVI TRENER KK ZADAR

"Očekuju ga pune ruka posla oko sastavljanja konkurentne momčadi!"

Piše Dražen Žura
25. lipnja 2020. - 14:27
Zadar, 180620. Zvijezde teniskog megaspektakla Adria Tour pokazali su svoje kosarkasko znanje u dvorani Kresimira Cosica. Novak Djokovic, Marin Cilic, Borna Coric, Alexander Zverev i Grigor Dimitrov zaigrali su kosarku, a ugostili su ih kosarkasi KK Zadra.Jure Miskovic/Cropix

O tome, kako će Veljko Mršić biti novi trener Zadra, Slobodna je pisala u nekoliko navarata, međutim, u četvrtak je priča dobila i službeni pečat. Košarkaški klub Zadar i aktualni izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije postigli su dogovor o suradnji te će iskusni strateg voditi seniorske redove Zadra u sezoni 2020./2021. Suradnja između Zadra i trenera Mršića dogovorena je na razdoblje od godinu dana, stoji između ostaloga u priopćenju KK Zadar.

Tako je Mršić nakon niza najava, praktički i dogovora na posljednjem sastanku Nadzornog odbora, održanom, prošloga tjedna, postao čovjek koji će Zadrane povesti u Prvenstvo Hrvatske i regionalnu ABA ligu.

Mršić je prema informacijama iz kluba stigao u Zadar i njegovo predstavljanje će se obaviti u petak ujutro (9.30 sati), u press dvorani ŠC "Višnjik".

Što sve znamo o Mršiću? Iza njega je podosta inozemnih klubova u kojima je igrao jako uspješno i svugdje je ostavio trag , dok je trenersku karijeru započeo u Splitu, neko vrijeme vodio je Varese, potom Cibonu i Cedevitu s kojom je osvojio naslov Prvaka Hrvatske i ušao u Top 16 u Eurocupu, nakratko se njegovo ime u 2017. vezivalo i uz španjolski Bilbao Basket.

Što Mršića očekuje u Zadru?

Očekuju ga pune ruka posla oko sastavljanja konkurentne momčadi, iako je čini se klupski proračun bitno "tanji" nego protekle sezone, međutim, u klubu računaju da je i tržište "oslabilo", manji su zahtjevi igrača, jer i dalje nije izvjesno kako će se razvijati pitanje natjecanja uvjetovano koronavirusom koji nije iščezao, naprotiv, kako najavljuje struka postoji mogućnost izraženijeg pojavljivanja COVID-a 19.

Ali, raditi se mora, toga je svjestan i Mršić, pa je nedvojbeno kako je već u suradnji sa sportskim direktorom Branimirom Longinom "pročešljao" potencijalne igrače koje bismo mogli gledati u dvorani "Krešimir Ćosić"!

Izgledno je kako će iz kluba, istodobno kad se javno predstavi Mršića kao trenera, objaviti i dogovor o nastavku suradnje s Dominikom Mavrom, kao i njegov stručni stožer u kojem će mjesto prvog pomoćnika imati Zadranin, Ivan Perinčić.

Mršića s ugovorom u ruci dočekuju: Domagoj Vuković, Karlo Uljarević, Dominic Gilbert, Jan Palokaj, Jure Planinić i Martin Junaković. Posve je izvjesno kako će unutra biti i mladi Duje Brala, možda i još netko od njegovih vršnjaka. Uostalom, puno više moći će nam reći Mršić.

24. travanj 2024 15:15