StoryEditorOCM
SportOSVOJENA BRONCA

Nogometni turnir "Velike nade 2023. Turanj": NK Zadarnova treća, Odžaković najbolji strijelac!

Piše I.G.
22. svibnja 2023. - 21:40

Nogometni turnir “Velike nade 2023” u Turnju odigran je proteklog vikenda u kategoriji do 13 godina, a nastupilo je ukupno 12 momčadi, među kojima i Nogometni klub Zadarnova. Mladi zadarski nogometaši pod vodstvom trenera Damira Ivančića odigrali su odličan turnir, kojega su okrunili osvojenim trećim mjestom. Momčadi su bile podijeljene u tri skupine po četiri. Zadarnova je u svojoj skupini pobijedila NK Lekenik i NK Slobodu Varaždin II, dok je remizirala s NK Jelačić te kao najbolja prvoplasirana momčad svih skupina izborila izravan plasman u polufinale.

U polufinalu je bolja bila prva momčad varaždinske Slobode, dok je u vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici za treće mjesto Zadarnova pobijedila sukošansku Zlatnu Luku.

– Čestitam mojim igračima na uspješno odrađenom turniru i osvojenom brončanom odličju. Nije prvi put da se ova momčad penje na pobjedničko postolje i to nam govori da je riječ o kvalitetnim i karakternim momcima. Ovo je ujedno bilo i jedno novo iskustvo za njih, jer se igralo 11 na 11, dok inače igraju u sustavu 8+1, a imali smo i velik broj igrača mlađeg godišta. Mislim da nas je upravo taj fizički dio u konačnici koštao finala i još boljeg plasmana, jer smo u polufinalu poraženi od fizički znatno jače momčadi. No, generalno sam jako zadovoljan kako smo odigrali cijeli turnir, kazao nam je trener Damir Ivančić i dodao.

– Sada se okrećemo završnici prvenstva, gdje imamo priliku osvojiti prvi naslov prvaka, a što nam je svima veliki motiv.

U sastavu Zadarnova ima i najboljeg strijelca Matea Odžakovića.

Za NK Zadarnovu igrali su: Gabriel Šušić, Luka Džaja, Gabriel Baričević, Lovre Vuković, Marko Mrkić, Ivano Perica, Mateo Odžaković, Josip Gladović, Roko Odžaković, Ante Šimun Šikić, Ante Jurlina, Vice Vedrić, Kristiano Samardžić, Cristiano Sikirić, Lovre Bračić. Trener: Damir Ivančić.

20. travanj 2024 04:04