StoryEditorOCM
SportNIJE LI TO ŽALOSNO?

Nitko od igrača iz Zadra ne sudjeluje na malonogometnom kampu u Delnicima! Je li razlog što klubovi i lige Zadra nisu pod ingerencijom HNS-a?

Piše Ivica Gjergja
19. kolovoza 2022. - 15:03

U Delnicama će se od 20. do 25. kolovoza održati futsal kamp za igrače do 17, odnosno 19 godina. Izbornik U-19 reprezentacije, Duje Maretić, za ovu je akciju pozvao sljedeće igrače:

Futsal kamp U-19: Ivan Filip Pranjić (Futsal Dinamo), Tin Ujević (Autodijelovi Tokić), Martin Gudelj (Universitas), Stefano Galešić (Futsal Pula), Bruno Bebić (Universitas), Luka Buranji (Aurelia), Tomislav Stojanović (Futsal Sveti Patrik), Antonio Matijević (Uspinjača Gimka), Leon Jedvaj (Jesenje), Dominik Fotak (Futsal Dinamo), Luka Pažanin (Universitas), Josip Horvat (Aurelia), Filip Hajduk (Fotex), Nikša Bakić (Novi Marof).

Futsal kamp U-17: Marin Roko Stojkić (Universitas), Antonio Husičić (Novo Vrijeme), Dominik Prkačin (Ombla), Ante Prgomet (Novo Vrijeme), Filip Barači (Osijek), Ivo Šimun Barišić (Vrgorac), Petar Musić (Gauni), Karlo Vuković (Olmissum), Dominik Brešić (Universitas), Filip Vukelić (Futsal Dinamo), Marin Petrović (Brod 035), Ante Jelavić (Vrgorac), Lorenzo Prekpalaj (Uspinjača Gimka), Borna Amidžić (Osijek).

S mladim igračima futsala radit će izbornik A reprezentacije Marinko Mavrović, izbornik U-19 reprezentacije Duje Maretić, odnosno treneri Kujtim Morina, Antun Bačić, Kristijan Šostar i Duško Martinac.

U jednom nevezanom razgovoru s izvrsnim mladim malonogometnim igračem, htio je ostati anoniman, porazgovarali smo i pitali ga zašto on nije na spisku za kamp, kazao nam je:

- Ne znam, no svi su mi rekli da zaslužujem poziv. Volio bih biti na kampu, jer se tamo ima što naučiti, a i stekao bi nova poznanstva i prijateljstva. Vjerujem da je to sve iz razloga što klubovi i lige Zadra u malom nogometu nisu pod ingerencijom HNS-a.

Što reći na ovo, možda više drugom prigodom o malom nogometu u Zadru, s sada valja kazati da grad od preko 70 tisuća stanovnika sa 56 registrirana malonogometna kluba i preko 800 igrača nema mladog igrača da ide na kamp, a kamoli da je u reprezentaciji. Tim više što je još žalosnije da ima dosta dobrih mladih haklera u gotovo svakom klubu, a nijedan nije na kampu. Nad ovim, ako se želi dobro malom nogometu u Zadru trebalo bi se zamisliti ili da se i dalje igra „Relja liga“ pod Udrugom za mali nogomet Zadar, kako je popularno igrači zovu, a ima ih tri.

19. travanj 2024 08:49