StoryEditorOCM
SportVRATIO SE ŠIME

Nakon 22 mjeseca poznati Zadranin otkrio jedan zanimljiv detalj: "Naježim se odmah kad se sjetim toga..."

Piše SN/PSD
3. rujna 2020. - 21:22

Desni branič madridskog Atletica Šime Vrsaljko svoju je posljednju utakmicu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao još u studenome 2018. godine protiv Engleske na Wembleyu tijekom premijernog izdanja Lige nacije, a gotovo 22 mjeseca kasnije mogao bi ponovno zaigrati za "vatrene" u subotnjem gotovanju kod Portugala.

"Osjećam se stvarno zadovoljno, sretan sam što sam poslije dugog izbivanja opet na reprezentativnom okupljanju. Poseban je osjećaj svaki put biti u reprezentaciji, pogotovo meni poslije tako duge stanke. Trenirao sam u Zadru dok sam bio na odmoru, ali poslije tri odrađena treninga s momčadi ne mogu reći da sam spreman. Bit ću na dispoziciji izborniku i momčadi, međutim još sam daleko od optimalne forme u kojoj mogu dati najbolje što znam", rekao je Vrsaljko koji je utakmicu na Wembleyu napustio u 26. minuti zbog ozljede.

Vrsaljko je početkom kolovoza bio zaražen koronavirusom. što je prilično zabrinulo hrvatsku javnost. Objava na društvenim mrežama djelovala je umirujuće, ali vjerojatno nije bilo ugodno?

"Sama informacija je bila stresna, jer sam, poslije prve krize u kojoj smo bili zatvoreni tri mjeseca, bio testiran sigurno petnaest puta i test je uvijek bio negativan. U tom smislu bilo mi je jako čudno da je test na kraju bio pozitivan, ali najbitnije mi je bilo nikoga ne ugroziti i nemati simptome koji bi mogli ugroziti moje zdravlje. Trenirao sam doma, bio u kući nekoliko dana i to je to. Ne želim pritom reći da virus nije ozbiljan i da se ne treba čuvati, ali gledao sam pozitivno na to, iskoristio vrijeme za sebe. Ja sam već poslije tri dana bio negativan, ali sam unutar 72 sata morao imati dva negativna testa".

Trener Atletica Diego Simeone je u više navrata izjavio kako mu Vrsaljko jako nedostaje u momčadi. Kakvu Simeone ima komunikaciju s igračima?

"Ja se želim što prije vratiti na teren, s obzirom na moju situaciju jako sam motiviran vratiti se i pokazati ono što znam i umijem. Kad sam zdrav i spreman mogu puno doprinijeti momčadi, ali i mojoj karijeri. A Simeone… Trener i ja imamo strogo profesionalni odnos i to je najzdraviji odnos. Simeone je trener koji iz svakog igrača izvlači maksimum, samim time želi da momčad izgleda dobro i u datom trenutku uvijek igraju najbolji. Na taj način stvara se konkurentna momčad koja svake godine može napraviti velike stvari. Njega to automatski čini velikim trenerom, kao što jest. Uostalom, to je pokazao puno puta, Simeone je čovjek koji je nezasitan i koji gaji veliku ljubav prema nogometu. To pokazuje iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. To ga čini posebnim i jednim od najboljih trenera na svijetu".

Vrsaljko je nedavno dobio novog suigrača u novaku u reprezentaciji, vrataru Ivi Grbiću

"Kad Atletico dovodi igrača onda ga interesira i obitelj iz koje potječe, karakter također. Ono što vide na terenu samo je dio mozaika koji žele složiti kad je u pitanju dovođenje igrača. Naravno da Ivo ispred sebe ima veliku budućnost, na njemu je kada dođe u klub da radi i da se u što kraćem roku adaptira na zahtjeve trenera i momčadi. Čuli smo se kad je potpisivao, zna da sam mu na usluzi što god mu treba. Može računati na mene 24 sata, ima nas gore, neće mu biti dosadno".

Vrsaljko je u mladim danima bio cimer s Brunom Petkovićem u samo dvadesetak kvadrata. 

"Evo, naježim se odmah kad se sjetim toga. Tada, kad smo bili klinci, tih 20 kvadrata bilo nam je kao da živimo u vili. Bili smo zaista jako prisni, koristili vrijeme za druženje, imali veselih i tužnih trenutaka, ali dijelili smo našu mladost. Evo, danas smo tu gdje jesmo, mogu samo reći da sam ponosan na obojicu, jer smo ostali isti, kao da smo još uvijek oni klinci koji spavaju u toj maloj sobi u krevetu na kat. Klinci koji vode dugonoćne razgovore i dijele sve ono što im se dogodilo tijekom dana. Kako smo tada dijelili zajedničke trenutke, tako ćemo danas zajedno braniti boje hrvatske reprezentacije".

Vrsaljko je ostao upamćen po legendarnoj fotografiji nakon pobjede protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva na kojoj leži na hrvatskoj trobojnici.

"To je poseban osjećaj, pobjeda nad Engleskom i zastava poslije utakmice koja je meni nešto posebno. Što se fotografije tiče, mislim da će sigurno imati posebno mjesto u mom domu, a pogotovo u mom srcu. To se nikad neće izbrisati iz mojih emocija i osjećaja prema njoj kao takvoj. A fotografija će biti na upečatljivom mjestu da tijekom dana mogu na nju baciti oko".

Branič Atletica nedavno se istaknuo humanošću kada je kupio dva respiratora za zadarsku bolnicu.
 
"Jednostavno se tako osjećam. Osjetio sam potrebu i obavezu, to je moj grad, to su moji ljudi. Nije bitno je li to Zadar ili bilo koji drugi grad u Hrvatskoj, isto bih napravio. Osjećam se ugodno, ali ne želim se pretjerano isticati. Najvažnije je da ti uređaji pomažu ljudima, samo zbog toga je to djelo i napravljeno".

16. travanj 2024 16:11