StoryEditorOCM
SportDOBRI REZULTATI

Na županijskom natjecanju u lovačkim disciplinama karabin, parcur i trap apsolutni pobjednik - Marko Gospić!

Piše Branko Božić
19. srpnja 2020. - 18:43
Na županijskom natjecanju u lovačkim disciplinama karabin, parcur i trap apsolutni pobjednik - Marko Gospić!Branko Božić

Uz striktno provođenje svih epidemioloških mjera glede zaštite od opasnog koronavirusa, zadarski županijski Lovački savez sa svojim čelnicima predsjednikom mag.agr. Damirom Perićem, dopredsjednikom Nevenom Jurjevićem, tajnikom Rokom Pavićem i predsjednikom Povjerenstva za lovno streljaštvo Đurom Ivanovićem, više nego uspješno organizirao je i u djelo proveo tijekom ovog vikenda ovogodišnje županijsko natjecanje u tri lovačke discipline. Riječ je o karabinu, parcuru i trapu čiji će pobjednici u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, predstavljati Zadarsku županiju na državnom natjecanju. Ono će se kao što je otprije obznanjeno ove godine održati tijekom mjeseca rujna u slavonskom gradiću Pleternica u blizini Požege.

Valja istaknuti činjenicu da su sve tri navedene kandidacijske streljačke discipline u skladu s propisima Europske unije, po prvi puta ove godine održane na prostoru Zadarske županije. Naime, izlučno natjecanje u disciplini lovački karabin umjesto na streljani u Omišu, na kojem se je inače provodilo svih dosadašnjih godina, ovog se je puta realiziralo na priručnom lovačkom strelištu, unutar području zajedničkog otvorenog lovišta XIII/119.¨Ljubač¨, kojim gospodari Lovačka udruga ¨Kobac¨ iz Ražanca.

Nadalje, na čuvenoj zadarskoj gradskoj streljani letećih meta ¨Žmirići¨, kojom inače gospodari zadarski SK ¨Lovac¨, pored standardnog trapa, ove se godine po prvi put također upriličilo takmičenje u lovačkom parkuru, i to na nedavno instaliranim odgovarajućim uređajima. U projekt parkura vrijedan 160.000 kuna, iznos od 60.000 kuna uplatio je LSZŽ, dok je 120.000 kuna uplatila Zadarska županija na ime daljnjeg razvoja lovstva i lovnog streljaštva na njezinom području.

Regularnost svih triju takmičenja pratilo i ocjenjivalo je Povjerenstvo za lovno streljaštvo LSZŽ u sastavu Đuro Ivanović-predsjednik te članovi Damir Perić i Luciano Ćustić, sa sudcima u polju Rokom Pavićem, Damirom Perićem i Ardenom Draževićem. Natjecalo se je 22 vrsna lovaca- strijelaca u rangu pojedinca i ekipno i to iz Lovačkih društava Diana Zadar, Kuna Poličnik, Bukovica Obrovac i Zec Stankovci.

Dvodnevno mirno i sunčano ljetno vrijeme išlo je na ruku strijelcima tako da su postignuti izvanredni rezultati, puno bolji u odnosu na lanjsku godinu. Kad se u konačnici sve zbrojilo i oduzelo, u sve tri navedene streljačke discipline, ipak najviše spretnosti, brzine i dobro oko u ekipnoj konkurenciji iskazali su članovi ekipe zadarske Diane, priskrbivši sebi prvo mjesto sa 221 bodom ( Marko Gospić, Mate Gospić i Elvis Gospić). Drugo mjesto sa 205 bodova osvojila je ekipa Zec Stankovci (Šime Morić, Marijo Orlović i Matija Čačić) dok su treće mjesto osvojili članovi ekipe Kuna1.(Ante Matak, Stipe Butić i Josip Boca).

Kao i obično u pojedinačnoj konkurenciji vodila se je uistinu rovovska bitka.Najbolji rezultat i prvo mjesto ostvario je uz prikupljena 82 boda ponajbolji ovogodišnji županijski strijelac Marko Gospić iz mjesta Prkos, član zadarske Diane. Drugo mjesto sa 81 bodom pripalo je Šimi Moriću-Zec Stankovci, dok je treće mjesto sa 80 bodova pripalo Anti Mataku-Kuna Poličnik. Četvrtu poziciju zauzeo je sa 77 bodova Roko Gospić-Diana Zadar, dok je peto mjesto uz 76 bodova pripalo Elvisu Gospiću-Diana Zadar.Šesto mjesto sa 66 bodova osvojio je Marijo Orlović-Zec Stankovci dok je posljednje sedmo mjesto pripalo uz 64 boda Mati Gospiću-Diana Zadar.

Najuspješnijima su medalje i pehare na prigodan način uručili čelnik Lovačkog saveza Zadarske županije mag.agr. Damir Perić, te domaćini natjecanja čelnici zadarskog Streljačkog kluba Lovac-predsjednik Daniel Telesmanić Did te počasni predsjednik istog kluba čuveni zadarski fotograf i doajen lovstva i kinologije devedesetjednogodišnji Vjekoslav Vjeko Surać.

Lovci strijelci takmičenje su okončali tradicionalnim pucanjem u kapu pobjednika natjecanja Marka Gospića, nakon čega je za sve sudionike i goste priređen zajednički lovački ručak u uređenom predvorju streljane. Ukusnu spizu za prste polizat i ovom prigodom pripremilo je bijelo osoblje zadarskog restorana, vlasnika Željka Batura.

18. travanj 2024 17:16