StoryEditorOCM
SportSUPER AMBIJENT

Na turniru „Kanela KUP“ Raštane 2020. pobjednika odlučili šesterci: Tin osvojio bogatu nagradu

Piše Robert Zorić
26. kolovoza 2020. - 08:38

Tin je prvi pobjednik turnira u Raštanima. Zadrani su u finalu protiv Tinja do trijumfa došli boljim izvođenjem šesterca (3:2). Odluka je pala u trećoj seriji kad je Stipe Bašić za Tinj pogodio u gredu, a lopta se iza vratara Kristijana Draževića vratila u polje. To je izazvalo burna negodovanja velikog broja Tinjančana, koji su od sudaca Damira Lerge i Kreše Zrilića tražili pogodak. Njega je zato postigao Lovre Kresović, i Tinu osigurao glavnu nagradu od 20 tisuća kuna na ovom 1.malonogometnom turniru Kanela kup. Domaćin MNK „Kanela“ iskazao se entuzijazmom i zanosom prilikom organizacije, a za iduće izdanje najavljuju brojna iznenađenja i još bogatiji nagradni fond.

Finale: Tin – Tinj 3:2, 1:1

TINJ: Dražević, Katalinić 1, Kresović, Škibola, Kolega, Nović, Čulina, R. Burčul. Voditelj: Tiho Knežević,

TINJ: L. Erlić, S. Bašić, Čačić, Margarin, J. Bašić, Šušić, Margarin 1, Buljat, Šarić, Kojić, L. Tokić. Voditelj: Niko Pelaić.

Za finale se tražilo mjesto više, iznimno veliki broj gledatelja napravio je veličanstven ambijent. Kojem Tin nije podlegao, već je preko Lovre Katalinića rano poveo. I dugo kontolirao utakmicu, koju je mogao i ranije riješiti. Međutim, fanatičnim Tinjančanima, koje su bodrili bučni navijači, minutu prije kraja kad su uveli igrača/golmana, šesterce je osigurao Mate Margarin. Njihovu erupciju oduševljenja teško je bilo opisati, jer i to će se pamtiti kao dio mozaika ovog odlično organiziranog i posjećenog turnira.

 

Izvođenje šesteraca

 

Šarić (Tinj) – brani Dražević, Nović (Tin) – 2:1; Šušić (Tinj) – 2:2, Katalinić – brani Erlić; Bašić (Tinj) – greda, Kresović (Tin) – 3:2.

 

Nagrade

1.mjesto: Tin – 20 000 kuna

2.mjesto: Tinj – 10 000 kuna

3.mjesto: Kanela 5 000 kuna

 

Bašić najigrač

Najbolji igrač: Jure Bašić (Tinj)

Najbolji strijelac: Deni Kolega (Tin) – 8 golova

Najbolji golman: Rafael Baričić (Kanela).

 

 Kaneli treće mjesto

 

Momci iz domaće Kanele na koncu su završili kao treći, iako su kroz turnir imali i veće ambicije. U reviji promašaja sa visokih 6:2 porazili su ekipu Bulić, a po dva gola postigli su Stipe Čirjak, Ivan Birkić te Dragan Vuković. Za Bulić golove su postigli Luka Nimac i autogol Ivan Birkić.

KANELA: Baričić, St. Čirjak, I. Birkić, Zv. Čirjak, M. Katuša, Brala, Vuković. Voditelji: Frane Fatović i Marin Mikulić.

BULIĆ: Šarić, K. Nakić, Nimac, Anić, A. Maričić, Plazina, B. Nakič, Ćuk, Peraić, L. Maričić. Voditelj: Ivica Nakić.

 

Revijalno Raštane i Primorac

Revijalni susret, nazvan Old Stars, sa dozom sjete i prisjećanja na neka druga vremena, predstavio je bivše igrače NK „Raštane“ i HNK „Primorac“. Riječ je o imenima koja su ostavila traga na trećeligaškom jugu, a završilo je bez pobjednika – 1:1 (Ante Gospić Brajo za Raštane, a Ante Šaja za Primorac.

RAŠTANE: Ante Pedić, Daćo Burčul, Marko Gospić, Šime Čirjak Šicko, Luka Zrilić Rebo, Jurica Rogić, Pave Mikulić, Ante Gospić Brajo, Josip Brajković Feti, Jerko Prtenjača, Elvis Katuša. Voditelji: Marin Kašuša i Marin Cico Batur.

PRIMORAC: Rafo Baričić, Tino Juričin, Faruk Zejnilagić, Marin Uskok, Ante Crnjak, Ante Šaja, Marino Brkljača, Željko Pešić. Voditelj: Bobo Buovac.

20. travanj 2024 01:22