StoryEditorOCM
SportBIRA SE DREAM TEAM

Na popisu legenda bivše Juge, Španjolci šokirani jer nema Modrića, Eto‘o: Ja sam ponižen!

Piše Sportske novosti
21. listopada 2020. - 20:08

Dodjela Zlatne lopte ove se godine neće održati, ali je magazin France Football izmislio kompenzaciju koja se zove Dream Team Ballon d'Or, odnosno izbor najbolje jedanaestorice u nogometnoj povijesti, pišu Sportske novosti.

Njih će tijekom idućih tjedana birati 170 stalnih dopisnika FF-a, a s obzirom na to da je već i sama objava nominacija izazvala gomilu reakcija, možemo samo pretpostaviti koliko će polemika biti kad se objavi Dream Team.

Nakon što je France Football izbacio posljednje tri "shortliste" za pozicije u napadu (lijevo krilo, desno krilo, centarfor), Marca je analizirala popis od 110 nominiranih i izvukla "šokantne izostanke". Među njima su, primjerice, Oliver Kahn, Javier Zanetti, Andrij Ševčenko, Raul, Alessandro del Piero, ali i Luka Modrić.

"Kaká, Modrić, Nedved, Owen, Ševčenko, sve su to bivši osvajači Zlatne lopte koji nisu dobili priznanje u ovom procesu. Baš kao i Sivori, Law, Albert, Rossi, Simonsen, Belanov i Papin", pišu.

Liste za napadačke pozicije nisu legle ni Samuelu Eto'ou, koji ponižavajućim smatra da ga se svrstalo na desno krilo.

"Hvala, ali ja sam na desnoj strani igrao sezonu ili dvije, a 25 godina u karijeri proveo sam kao centralni napadač. Nedostatak poštovanja", komentirao je Kamerunac.

S prostora bivše Jugoslavije nominiran je samo Dragan Džajić, legendarni igrač Crvene zvezde, koji je 1968. bio treći u izboru za Zlatnu loptu, iza Georgea Besta i Bobbyja Charltona. France Football će idealnu momčad u formaciji 3-4-3 objaviti 17. prosinca.

24. travanj 2024 15:15