StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI TURNIR U HRVANJU ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE

Na Forumu se priprema pravi spektakl!

Piše Ivica Gjergja
5. srpnja 2019. - 00:32
hrvanje_zagreb22-100219

Osmi Međunarodni turnir u hrvanju za djevojčice i dječake, kadetkinje i kadete, održati će se u Zadru u subotu. Na turniru će svoje znanje u olimpijskim disciplinama hrvanja kao i kondicijsku pripremu pokazati preko dvjesto pedeset mladih hrvačica i hrvača u razdoblju od 7 do 17 godina koji su podijeljeni u preko 60 težinskih i osam uzrasnih kategorija.

-Turnir je podijeljen u dva dijela kao i ranijih godina. Prvi dio turnira održati će se u OŠ Zadarski otoci na Bilom Brigu u 10 sati, a na njemu će nastupiti svi prijavljeni natjecatelji iz domaćih i gostujućih klubova. Nakon održanog prvog dijela turnira slijedi finalni odnosno svečani dio predstavljanja ekipa po klubovima koji će biti održan na Poljani Ivana Pavla II (zadarski Forum) s početkom u 20:30 sati. Ukoliko vrijeme ne bude dozvoljavalo i finalni dio turnira održati će se u OŠ Zadarski otoci. U večernjem programu građani i turisti koji se zateknu na Forumu za vrijeme održavanja turnira moći će uživati u hrvanju finalista odnosno vidjet će po dvije borbe iz svake uzrasne skupine, a naši gosti na turniru ove godine biti će hrvatski reprezentativci Antonio Kamenjašević i Pavel Puklavec. Kako bi program bio još potpuniji za podizanje atmosfere pobrinut će se ženska klapa Uzorita.

Ove godine na turniru će sudjelovati ekipe iz Italije, Ukrajine, Njemačke, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.  Prijave su poslale i ekipama iz Hrvatske: Hrvatska ženska reprezentacija Ludbreg, Sisak, Herkul, Petrinja, Bistra, Varaždin, Istarski borac, Koprivnica, Slatina, Lika, Gospić, Split, Šibenik i Zadar. E, da malo najavim i Hrvački klub Zadar, koji će ove godine nastupiti u najbrojnijem izdanju do sada koji broji 37 djevojčica i dječaka našeg kluba, a oni su: Lučić Tara, Sikirić Cvita, Brčinović Gabrijela, Knez Jelena, Nekić Mare, Šumski Marijana, Nekić Kate, Urić Mia, Šumski Marcela, Ljubičić Tonka, Rados Emanuela, Nekić Cvita, Urić Donata, Batur Iva, Mustajbegović Dea, Šumski Josip, Peroš Andrej, Strika Roko, Urić Šime, Čondrić Karlo, Kevrić Luka, Kovačević Marino, Parić Jakov, Stipanov Marino, Paradžik Luka, Mustajbegović Karlo, Zorić Tomislav, Matić Luciano, Maruna Luka, Strika Lovre, Ivanac Niko, Batur Jure, Lovrić Andrej, Rogić Ivano, Adum Leni, Radošević Zvonimir i Brajković Krševan. Na ovom turniru naša članica Cvita Sikirić upisati će svoj prvi nastup za Hrvatsku reprezentaciju. Pozivamo sve ljubitelje sporta i sve ljubitelje hrvanja da nam se priključe u subotu, samo vam mogu reči da su iza nas mjeseci pripremanja ovog eventa, pa vjerujemo kako će svatko pronaći nešto u čemu će uživati te večeri, dođite, kazao je trener HK Zadar, Vladimir Menčik.

20. travanj 2024 13:10