StoryEditorOCM
SportTRANSFER BOMBA

Na dan derbija s Dinamom: Nenad Bjelica u Osijek doveo Zadranina, bivšeg napadača "Vatrenih"

Piše SN
13. veljače 2021. - 10:40

Kako je Nenad Bjelica i najavio, tijekom protekle večeri potpis na ugovor s Bijelo-plavima stavio je povremeni hrvatski reprezentativac 31-godišnji Ivan Santini, prenosi službena stranica kluba.

Ivan Santini raskinuo je suradnju s kineskim JS Suningom u koji je došao u ljeto 2019. iz Anderlechta u transferu vrijednom pet milijuna eura i tako karijeru odlučio nastaviti u Gradskom vrtu. 

Svojedobno je u redovima kluba iz Bruxellesa rođeni Zadranin ostvario vrlo zapažen učinak, baš kao i prije toga u Standardu iz Liegea i Kortrijku. Igrajući u tim belgijskim momčadima ovaj je robusni napadač u 151 nastupu postigao 63 pogotka, od toga 51 u Jupiler Pro League u 101 dvoboju.

Nešto manje od dvije godine novi je napadač Osijeka proveo i u francuskoj Ligue 1, u redovima Caena, zabivši 27 golova u 75 odigranih utakmica. 

Također valja istaknuti kako je Santini prije odlaska u Belgiju, jednu sezonu odradio i u njemačkom bundesligašu Freiburgu s 24 susreta i jednim zgoditkom. Za A reprezentaciju Hrvatske debitirao je krajem svibnja 2017. na prijateljskoj utakmici s Meksikom u Los Angelesu. Nakon toga Santini je još četiri puta nastupio u dresu s državnim grbom.

16. travanj 2024 18:01