StoryEditorOCM
SportŽENSKI NOGOMET

MNK Futsal Super Chicks: „Čiksice“ sedme sa šest bodova!

Piše Ivica Gjergja
16. veljače 2021. - 12:50

Na kraju sezone „punti“ se broje, pa su tako i nakon odigranog posljednjeg natjecateljskog kola, u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi žena, sa MC Plus (0:5) izvršili i u MNK Super Chicks svojevrsnu analizu urađenog. U natjecanje su ušli odlično s dva prva susreta odigrana, koja su im donijela dvije pobjede, no nakon toga su „upale“ u negativni niz poraza. Istina ako što može biti izlika ovom nepovoljnom rezultatu to je da su u sastav uvrstili mlade nadarene igračice od (15 i 16) godina koje nisu na razini ove lige, ali su to ciljano uradili. No one će igrajući, sigurno je, isprofilirati se i u svakom slučaju uz konstantan i stručan rad i treninge dostići prvoligašku razinu igranja.

Nerado stručni stožer na čelu kojega je Luka Marinović ističe pojedinačni učinak igračica, uvijek mu ja važan kolektiv za uspjeh i neuspjeh, no jedna je igračica – vratarka skrenula pozornost na svoje obrane – iskazala se, a to je mlada i nadarena Žana Mari Števanja (15 godina) koja izrasta u vrhunsku vratarku. Pred njom je lijepa nogometna budućnost - ukoliko nastavi ovako raditi i trenirati, a nema razloga da ne. Ima tu još dosta dobrog „materijala“ za dignuti na veću razinu igru.

Čiksice su zauzele sedmo mjesto sa šest osvojenih bodova, nisu se plasirala u playoff, no ostale su u ligi. Doigravanje su izborili Osijek, MC Plus, Dinamo i Alumnus.

- Naša očekivanja su bila učiniti i više, pa možda biti i bliže vrhu, a time „uhvatiti“ i koji bod više, ali nam je u nekim utakmicama falilo kvalitete i iskustva da bi to ostvarili. Veseli činjenica da su priliku dobile mlađe cure rođene 2004. i 2005. godište Števanja, Klapan, Dubravica, Kevrić, Rožić i Vitaljić, što je pa gotovo prva petorka, a kojima su ovo prve seniorske utakmice. Ne bi više dužio, znamo što nam je činiti za sljedeće natjecanje i to smo već počeli raditi. Jedino mi ostaje pohvaliti sve cure od prve do zadnje, dale su objektivno svoj maksimum u zalaganju, htijenju i volji. Slijedi nam kratak odmora pa nastavak rada, kazao je trener Luka Marinović.

One su branile boje „Čiksica“: Žanamaria Števanja, Paula Karmela Matković, Petra Barbir, Ivana Ćubić, Mia Deranja, Matea Granić, Hana Rožić, Lucija Kevrić, Ina Fridrih, Valentina Dubravica, Nikolina Klapan, Mia Birčić. Trener: Luka Marinović, pomoćni trener: Josip Pedić. Tehniko: Miro Surać. Mjeritelj vremena: Željko Jurica.

25. travanj 2024 03:57