StoryEditorOCM
SportJUNIOR DALMATINCA KOJI DOLAZI I OBEĆAVA 

Mladi stoper Ivan Martinović zanimljiv je mnogima, ali tvrdi da neće zanemariti - školu!

Piše Ivica Gjergja
7. lipnja 2017. - 22:50
jvan

Posljednji susret Prve županijske nogometne lige odigran je u Crnom između Dalmatinca i Zemunika, a domaćini su slavili visoku pobjedu od 5:0. Svojom igrom, ne samo na toj utakmici nego i inače ovog proljeća, ali i ranije u raznim ligama, skrenuo je na sebe pozornost visoki, tanani mladić, koji je odigrao maestralno.

On je Ivan Martinović i nije se dopao svojom igrom samo nama, nego svim gledateljima, ali i stručnom stožeru Dalmatinca pa i nekim skautima koji su ga na toj utakmici gledali. Krenuli smo u potragu za pričom o Ivanu i saznali da je rođen 2000. godine, nepunih 17. godina ima, visok je 1.94 m, učenik je trećeg razreda srednje škole, po vokaciji je stoper, a može igrati lijevog i desnog jer se služi objema nogama.

Kada se usredotočite na njegovu igru, vidite da je neprelazan, u pas igri izvrstan, a također i u izvođenju slobodnih udaraca i u kaznenim udarcima s 11 metar, izvrsne skočnosti, a igra glavom mu je posebna specijalnost, pogotovu u prekidima.

Nogomet je počeo trenirati u Dalmatincu još kao osmogodišnjak, iza njega su igre u Dalmatinskoj ligi u regiji Zadar - Dubrovnik. Trenutno je član seniorskog sastava Dalmatinca, a po godinama još može biti junior.

-U Dalamtincu mi je izvrsno, igram, nadograđujem svoje znanje, volim nogomet i u njemu uživam. Na uštrb bavljenja nogometom ne pati mi škola, dobar sam učenik. Ostat ću u Dalmatincu dok ne okončam školovanje, no ako se ukaže kakva prilika da se promijeni sredina, spreman sam na to, ali neću zapustiti školovanje, kazuje nam Ivan.

Podsjetimo da je Ivan sudjelovao u sastavu selekcije Dalmacije na međunarodnom turniru „Sveti Duje" u Splitu 2015. godine. Također ove godine pozvan je od strane Dinama, pa je sudjelovao u njihovom sastavu na Kvarnerskoj rivijeri i dao svoj obol dobrim igrama.

 Za njega će njegov trener Ante Morić, reći:

-Marljiv, vrijedan i predan treninzima i nogometu. Prema onome što sada pokazuje i što zna, pred njim je lijepa nogometna budućnost, čvrst u duelu, tehnički izvrsno potkovan, svoje komparativne prednosti visinu i odlično baratanje loptom izvrsno koristi, kratko nam je kazao trener Morić.

Kada Ante nešto tako kaže za svog igrača, onda to ima težinu, kakve su sada „potrage" za dobrim stoperima moguće je da već na ljeto Ivan prijeđe u neku jaču sredinu. 

19. travanj 2024 14:29