StoryEditorOCM
SportMALI ČAROBNJAK

Messi: Hrvatska je sjajna momčad, igrali su ravnopravno s Brazilom, na trenutke bili i puno bolji; dvojica Argentinaca ne mogu igrati u polufinalu

Piše Frane Vulas
9. prosinca 2022. - 23:44

Dvojica reprezentativaca Argentine neće imati pravo nastupa u polufinalu Svjetskog prvenstva s Hrvatskom u utorak zbog drugih žutih kartona zarađenih u susretu s Hrvatskom. Lijevi bočni španjolske Seville Marcos Acuna i njegov kolega iz tog kluba Gonzalo Montiel su među čak osmoricom nogometaša Argentine koji su požutjeli u drami s Nizozemskom u četvrtfinalu (2:2 pa 4:3 s 11m), uz izbornika Lionela Scalonija i trenera Waltera Samuela. Dakle, ukupno su Argentinci skupili čak deset žutih kartona.

Prethodno je Acuna požutio u susretu grupne faze protiv Meksika, a Montiel u ogledu s Poljskom. Acuna je nastupio u svih pet susreta Argentine na Mundijalu, od čega je četiri puta startao, dok je Montiel upisao tri nastupa, od toga jedan od prve minute.

Zbog dva žuta kartona nitko od hrvatskih reprezentativaca neće propustiti polufinale. Žuti kartoni se brišu nakon četvrtfinala, tako da igrači koji zarade jedan žuti karton u polufinalu ne budu u opasnosti da zbog toga propuste finale ili susret za treće mjesto

Lionel Messi kazao je kako je Argentina puno patila kako bi došla do polufinala Svjetskog prvenstva i utakmice s Hrvatskom.

- Prošli smo, a to je najvažnije - kazao je kapetan Argentinaca, koji nije mogao prešutjetiti suđenje.

- Ne želim pričati o sucu jer vas kažnjavaju i zato ne mogu biti iskren, ali svi su vidjeli što je bilo. Sudac nije bio dorastao utakmici - rekao je Messi, a potom se osvrnuo na Hrvatsku.

- Sjajna momčad... Igrali su ravnopravno s Brazilom, na trenutke bili i puno bolji. S razlogom su u polufinalu Svjetskog prvenstva - dodao je.

Nizozemcima je trebalo vremena da dođu k sebi.

- Trudili smo se, a na kraju je ilo pola-pola između pobjede i poraza. Mislim da možemo otići sa Svjetskog prvenstva uzdignutih glava - rekao je Nathan Ake.

18. travanj 2024 21:18