StoryEditorOCM
SportCRVENO-ZELENI SAN

Marokanci priredili novo čudo nad čudima, nakon drame poslali i Ronalda u povijest i otišli u bitku za naslov svjetskog prvaka!

Piše Hina
10. prosinca 2022. - 18:10

Nogometaši Maroka postali su prva reprezentacija s afričkog kontinenta koja se probila u polufinale Svjetskog prvenstva, što su učinili pobjedom od 1-0 (1-0) u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju s Portugalom.

Pobjednik utakmice odigrane pred 44.198 gledatelja na stadionu Al Thumama u Dohi odlučen je u 42. minuti, kad je na ubačaj Attiat-Allaha loptu u mrežu glavom poslao najbolji marokanski napadač Youssef En-Nesyri, a posao mu je olakšao portugalski vratar Diogo Costa koji je izašao sa crte i zakasnio u pokušaju izbijanja lopte.

U 51. minuti portugalski izbornik Fernando Santos u igru je poslao 37-godišnjeg Cristiana Ronalda koji je tako došao do 196. nastupa u reprezentativnom dresu i izjednačio rekord po broju nastupa za nacionalnu momčad kuvajtskog nogometaša Badera al-Mutawe.

No, ni svjetski rekorder po broju reprezentativnih pogodaka (118) nije uspio promijeniti rezultat te spriječiti ispadanje Portugalaca u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.

Marokanci su se u završnici dvoboja uspjeli obraniti i s desetoricom igrača. Potpuno nepotrebno je u trećoj minuti sučevog dodatka Walid Cheddira dobio drugi žuti karton, a u igru je ušao tek u 65. minuti.

Maroko će u srijedu, 14. prosinca (20 sati), u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg (20 sati), posljednjeg četvrtfinalnog dvoboja na ovom SP-u, u kojem će se sastati reprezentacije Francuske i Engleske. Utakmica će biti odigrana na stadionu Al Bayt.  

MAROKO - PORTUGAL 1:0 (En Nesyri 42‘)

MAROKO: Bono - Hakimi, El Yamiq, Saiss (od 57. Dari?), Attiat-Allah - Amrabat - Ounahi, Amallah (od 65. Benoun) - Ziyech (od 82. Aboukhlal), En Nesyri⚽ (od 65. Cheddri?), Boufal (od 82. Jabrane)

PORTUGAL: Costa - Dalot (od 80. Horta), Pepe, Dias, Guerreiro (od 51. Cancelo) - Otavio (od 69. Vitinha?), Neves (od 51. Ronaldo), Silva - Fernandes, Ramos (od 69. Leao), Felix

image

Youssef En-Nesyri

AFP
image
Nelson Almeida/Afp
image
Nelson Almeida/Afp
image
Odd Andersen/Afp
image
Kirill Kudryavtsev/Afp
image
Manan Vatsyayana/Afp
image
Kirill Kudryavtsev/Afp
image
Nelson Almeida/Afp
image
Patricia De Melo Moreira/Afp
24. travanj 2024 04:59