StoryEditorOCM
SportMEĐU ŠEST NAJBOLJIH

Lukina prezentacija na parketu, osobito u regionalnom natjecanju, pršti od brojki, evo što trener Jusup kaže o njegovoj igri

Piše Dražen Žura
18. listopada 2022. - 17:22

Zadar laganim, ali sigurnim koracima ide upravo prema planu kojeg je zacrtao Denis Pleslić, sportski direktor kluba, koji je prije nego se krenulo u sezonu, otvoreno kazao kako želi vidjeti KK „Zadar” iznad pedeset posto pobjeda u odnosu na lanjske sezone. Istina, nije to najbolje sjelo treneru Danijelu Jusupu koji je u miru slagao momčad i u svoj mozaik, nekako u posljednji trenutka, ali ipak očekivano umetnuo Luku Božića. Upravo je Božić, ime koje ne silazi s naslovnica u svim medijima, ali se Luku teško može dovesti pred objektive kamera, ili pak mikrofone, čak je odustao i od svojih objava na Youtube kanalu. Obrisane su i one od ranije! Nebrojeno poziva, odmah nakon prvog velikog bljeska na otvaranju AdmiralBET ABA lige nisu urodili pozivom, kao ni druge javno dostupne mreže. Božić je očito odlučio držati se podalje od medija, što je njegovo pravo, međutim, u svrhu promidžbe KK „Zadar”, bilo kakvo, nazovimo to slikovito „skrivanje” od javnosti nije ono što bi se trebalo očekivati od profesionalca.

Ono što je pak nedvojbeno, jeste Lukina prezentacija na parketu koja osobito u regionalnom natjecanju pršti od silnih brojki! Ponovimo, njegovih 33 poena, 13 skokova, 8 asistencija, jednom osvojenom i šest izgubljenih lopti, donijelo mu je valorizaciju 51. I to ga svrstava među šest najboljih otkako je ABA lige!

- Dobili smo sjajnog igrača! Ovo mu je već treća utakmica u ovom natjecanju kako igra na izuzetno visokom nivou i nadam se da će nastaviti u istom ritmu. Ne bih ga htio prerano hvaliti, ali mislim da mogu jer nije on tip koji leti - kazao je Jusup nakon pobjede Zadra nad Megom 96:80, ujedno drugom u tri odigrana kola. I u svim utakmicama, najprije protiv SC Derbyja, potom Mornara u Baru i spomenute Mege u dvorani Krešimira Ćosića, briljirao je Božić.

Onda nije čudno kako su Božićevo ime dugo skandirali navijači pozivajući na taj način Luku da se pridruži suigračima koji su se posloženi u pobjedničkom nizu pozdravljali s publikom. Na koncu pojavio se i samozatajni Luka koji je među prvima otišao u svlačionicu kako bi što manje bio izložen svjetlima nad košarkaškom pozornicom. Ne znamo prave razloge takvom pristupu, međutim, u euforiji koja je zahvatila, istina, još ne toliko očekivane gužve na tribinama, Božić strši iznad ostalih. Jedna od njegovih vrlina nedvojbeno je i činjenica što se u mnogo čemu zna podrediti momčadi. Nije sebičan lik! Ali je zato pravi „ otrov” za suparničke momčadi, u što se možete i sami uvjeriti kroz riječi trenera Mege.

- Kad imamo igrača koji je u prva dva kola nagovijestio da je jedan od najboljih igrača u ligi i kako je cijela priprema utakmice usmjerena na zaustavljanje Božića, a on postigne 33 koša, onda možemo reći da nismo odradili dobar posao. Bili smo premekani u tim situacijama na Božiću i radili udvajanja bez individualne odgovornosti. To je rezultiralo time da je on otvorio utakmicu s puno samopouzdanja i pogodio čak i neke šuteve koji nisu njegova najveća kvaliteta - kazao je Marko Barać, šef Megine struke.

Nešto ranije Jusup je podvukao jednu jaku bitnu činjenicu koju se lako može primijetiti ne samo kroz iščitavanje gole statistike nego u pogledu na igru.

- Ostali su odigrali sjajno! Bez doprinosa svih igrača ne bismo došli do pobjede. Čestitam im svima – kazao je Jusup.

Napose valja izvući učinak Darija Drežnjaka kojeg zadarska publika rado oslovljava skandiranjem „Žuti, žuti”, u nepunih osamnaest minuta provedenih u igri, zabilježio je zavidnu statistiku. Jer 22 poena, 3 skoka i jedna osvojena lopta nisu nimalo zanemariv učinak, naprotiv, usudimo se kazati kako je imao i ključne poteze u trenucima kad se „prelomilo” utakmicu.

19. travanj 2024 12:27