StoryEditorOCM
SportRIJEČ IZBORNIKA

Lino Červar nakon pobjede nad Angolom: Ovo je posebno prvenstvo i ne ponovilo se više nikad. Protiv Katara će nam biti teško

Piše SN
17. siječnja 2021. - 20:01

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Aleksandriji svladala Angolu sa 28-20 (12-11) te ujedno osigurala prolazak u drugi krug natjecanja.

Možda i ključan trenutak susreta dogodio se u 38. minuti kada je kod vodstva Hrvatske 15-13 Angola dobila sedmerac, no Chicola je loptom izravno u glavu pogodio Pešića i zbog toga dobio crveni karton. Hrvatska je igrača više iskoristila za bijeg na 18-13, a do kraja susreta prednost naše reprezentacije narasla je na osam. Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Ivan Čupić sa šest golova, pet je dodao Ivan Martinović s pet, dok je Ferreira postigao četiri gola za Angolu.

Nakon utakmice svoja razmišljnja podijelio je i izbornik Lino Červar, prenose Sportske novosti.

- Bilo je dobrih trenutaka i ovog smo puta pokazali veću želju nego prošli put. Ovo je prvenstvo na kojem igraju dvije vrste reprezentacija, one koje su bile u izolaciji i one koje nisu, to donosi velike probleme kada je tjelesna priprema u pitanju. Mi smo dobro pripremljeni, ali neki igrači su igrali nacionalna prvenstva i te su reprezentacije u top-formi, kao recimo Rusija. Ovo je posebno prvenstvo i ne ponovilo se više nikad. 

Hrvatska je ponovno slabo otvorila utakmicu.

- Mi želimo pobijediti u svakoj utakmici, ali neki su igrači imali malo drugačiji pristup za razliku od onoga što bi mi htjeli, ali, ipak, pokazali smo želju bez obzira na neke pogreške kojih je bilo. Bilo je tu i stresa zbog prve utakmice i nismo mi u zabludi, bit će teško protiv Katara. Bit će to još jedna teška utakmica, ali moramo se naviknuti na ovakve uvjete. Prvenstvo u Stockholmu je bilo juha, a ovo je ništa. EHF je napravio veliki potez i okupio 32 reprezentacije u ovakvoj krizi. Ne možete govoriti o kvaliteti kada neke reprezentacije nisu uopće znale hoće li igrati. Zamislite kako se pripremala Norveška, jedna se reprezentacija spremala za prventvo, a B reprezentacija igrala kvalifikacije za EP. Pravo stanje će se vidjeti tek u Tokiju, ovo nije realno.

17. travanj 2024 19:16