StoryEditorOCM
SportPRETKOLO KUPA

Labrović je susret Primorac - Rudar sažeo u jednu rečenicu: “Idemo igrati nogomet, tko bude bolji neka ide dalje“!

Piše Ivica GJERGJA
8. rujna 2020. - 12:51

U Sesvetama su u organizaciji HNS-a izvučeni parovi pretkola novog izdanja Hrvatskog nogometnog kupa, nedugo nakon prošlosezonskog finala u Šibeniku, u kojemu je Rijeka pobijedila Lokomotivu. Prema kalendaru natjecanja, utakmice pretkola odigrati će se u srijedu, 9. rujna 2020. godine, susret Gorica - Belišće početak je zakazan za 18 sati.

Nas dakako najviše zanima susret Primorca iz Biograda, pobjednika županijskog kupa Zadar i Rudara iz Labina, koji će se odigrati u Labinu. Susret koji u svakom slučaju izaziva pozornost radi nekoliko razloga. U prvom redu današnji trener Rudara Elvis Brajković, bio je igrač, sportski direktor i trener Primorca, prošao lijepih i ugodnih trenutaka u Biogradu. "Tuku" ga sjećanja, sentimentalno je vezan za ovaj kraj, no nema toga u nogometu pa ćemo se okrenuti Primorcu i njegovom „izletu“ u Labin.

Apsolvirao je Primorac uspješno 2. kolo Treće HNL-Jug, Split je šaptom pao, dva zgoditka donijela su tri boda, mirnije se spava. Prema Labinu se može krenuti spokojno, odigrati sve ono što se zna i može, neka pobjedi bolji, ako se prođe dobro je. Igrači su spremni, moguće da ojača tim i sa Stipanom Banićem koji je „novi“ stanovnik Primorca, a i s Lukom Vodopijom. Evo što nam je pred polazak u Labin kazao trener Primorca, Mirko Labrović:

- Predstoji nam pored ovog kup susreta četiri utakmice svaka tri dana, rekao bih strašan ritam, što će objektivno biti teško izdržati to, a i nemamo baš kvalitetu za te napore. Vratit će nam se Luka Vodopija, Stipan Banić je pred vratima da uđe u tim, bit će s njima lakše, a uz njih će i neki igrači steći dovoljnu rutinu. Nećemo se predavati, u predstojećem kupu idemo igrati, neke informacije imamo o Rudaru, neka pobjedi bolji, kazao je Labrović.

Potegli smo „vezu“ i dobili trenera Rudara Elvisa Bajkovića, evo što je rekao:

- Potpun respekt našem Primorcu, sve je otvoreno, Kup je takav, nadam se da ćemo mi biti pobjednici. Poznajem dobro Primorac i njegovu igru, uostalom vežu me lijepa sjećanja na taj klub. Spremni smo, očekujem da prođemo dalje, kratak je bio Brajković.

Susret Labin Rudar – Primorac igra se u 17 sati.

Ostali parovi Hrvatskog nogometno kupa

Svi igraju u 16 sati u srijedu i po sljedećem rasporedu:

Oriolik - Karlovac 1919, Kurilovec – Papuk, Dilj – Virovitica, Pazinka – Crikvenica, Graničar Županja – Slavonija, Segesta - Croatia Zmijavci, Bjelovar – Varaždin, GOŠK Dubrovnik 1919 - BSK Bijelo Brdo, Gorica – Belišće, Gaj Mače - Lika 95, Sloga Nova Gradiška – Sesvete, Mladost Tribunj – Polet, Mladost Ždralovi - Mladost Petrinja, Fernandinovac – Ivančica, Rudar Mursko Središće - Tehnika Koprivnica.

 

19. travanj 2024 17:10