StoryEditorOCM
SportDALMATINSKI DERBI

Košarkaši Zadra u petak gostuju u Splitu: četvrti ovosezonski međusobni dvoboj jakih protivnika

Piše D.Žura
2. veljače 2023. - 16:59

Zadar daleko bolje kotira nego Split u regionalnoj AdmiralBET ABA ligi, odnosno nalaze se u društvu klubova koji bi se mogli naći na završnom turniru. Ali, ono što najviše muči zadarsku momčad, jesu financijski problemi, jer igračima i svima ostalima u klubu, kasni se s plaćama.

Nekako su se uspjeli dogovoriti s direktorom kluba Davidom Gunjevićem kako će izdržati do završnog turnira u Kupu "Krešimira Ćosića”, a onda će vidjeti kako dalje.

Ono što sigurno neće preskočiti je ogled sa Splitom na Gripama, u velikoj mjeri željni uzvratiti istom mjerom "žutima" koji su u prvom susretu ove sezone, kad je riječ o ABA ligi, slavili na Višnjiku.

image

Sani Campara
 

Luka Gerlanc/Cropix

- Čeka nas stvarno jedna teška utakmica, pogotovo jer je Split digao formu u zadnje vrijeme, tako da neće faliti motiva, posebno iz razloga što su nas dobili zadnje dvije utakmice. Svi smo zdravi, dobro treniramo, ovaj raspored je stvarno gust, ali sigurno ćemo dati sve od sebe i pokušati pobijediti na Gripama – kazao je Sani Čampara koji je upravo iz "žutih” redova pristigao u redove Zadra.

Upravo kako je istaknuo Čampara, motiva nedvojbeno neće nedostajati. Ono što važno da se momčad Zadra nakon teškog poraza od Cedevite Junior vratio na "tvorničke postavke", jer su pobijedili Dinamo.

image

trener Zadra Danijel Jusup

Luka Gerlanc/

- Mi smo nekako bili pod pod dojmom onog poraza od Cedevite i svih događanja u zadnje vrijeme, a to utječe formu i na raspoloženje igrača, međutim, najvažnije je da smo dobili utakmicu. Što se tiče abaligaških utakmica mi ćemo morati bolje izgledati za nešto više – kazao je Danijel Jusup i nastavio o "žutima":

- Split je očito u dizanju forme, baš igraju dobro, imaju odlično raspoloženje u ekipi, ali koliko čujem i u samom gradu, najavljuje se veliki dolazak ljudi u dvoranu.  Mi ćemo morati biti u dobrom izdanju ako uopće  mislimo doći u šansu  dobiti. Nadam se da ćemo biti konkurentni – zaključio je Jusup.

Utakmica na Gripama igra se sutra s početkom u 18 sati uz izravan prijenos na Arenasport televiziji.

23. travanj 2024 11:17