StoryEditorOCM
SportVIŠE OD KOŠRAKE

Kontroverzni Dubrovčanin ponovno je uzburkao duhove, izbornik Veljko Mršić iz samoizolacije poručio: Više ga nikad neću ni zvati u reprezentaciju

Piše Tvrtko Puljić/SN
22. listopada 2020. - 23:39

Mario Hezonja opet je zapalio društvene mreže jednim od odgovora na pitanje fanova na Instagram profilu. Naime, jednog od njih zanimalo je zašto Hezonja ne igra za reprezentaciju Hrvatske, na što je Hezonja odgovorio - ozbiljno, neozbiljno, ironično, znakovito ili manje znakovito, sasvim je svejedno...pišu Sportske novosti

- Zato jer sam umoran i ne da mi se.

Nije prvi puta da je Hezonja nešto slično napravio, pa kad su uslijedile kritike javnosti, onda se on obrecnuo na one koji su prenijeli njegove stavove s društvenih mreža, sprdajući se na temu, “kakvo je to novinarstvo”. Nije isključeno da tako bude i ovoga puta.

Ali, kako smo davno odustali od traženja smisla u Hezonjinim istupima, a sve skupa traje jako dugo, gotovo cijelo desetljeće, treba se vratiti na suštinu.

Mario Hezonja ionako nije reprezentativac, niti ga itko relavantan u hrvatskoj košarci takvim smatra. Uostalom, kad ga je Veljko Mršić lani u Las Vegasu kontaktirao, ovaj se obećao javiti, ali to se nije dogodilo. Stoga, nema tu ničega novog.

Evo što kaže izbornik Veljko Mršić:

- Mi smo razgovarali lani u Las Vegasu i dogovorili se da se čujemo, da će se javiti. Pokušao sam ga kontaktirati još dva puta nakon toga, ali nikada se nije javio. Nakon toga ja sam odlučio više ga ne zvati u reprezentaciju, a ta moja odluka zbila se još u studenom, dakle ima tome gotovo dana. Ono što želim stvoriti u reprezentaciji jest jedna nova kultura i kult za koji nije dovoljno biti samo odličan košarkaš, nego imati i psihološke komponente potrebite za igranje u jednoj momčadi. I kažem, moja odluka nije stigla zbog posljednje izjave, ta odluka stoji već jako dugo, jer ja Hezonju više ne mislim zvati - jasan je Veljko Mršić.

Mario Hezonja posljednji je puta igrao za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Riječ je o petom picku NBA drafta (2015.), koji je u međuvremenu promijenio tri NBA kluba, a sezonu je završio u Portlandu s napunjenih 25 godina.

Pljušte uvrede na društvenim mrežama

Poludjeli su pratitelji Marija Hezonje na društvenim mrežama nakon što je (bivši) hrvatski reprezentativac poručio da neće igrati za Hrvatsku "jer je umoran i jer mu se ne da". 

Neke je komentare, odnosno poruke njegovih fanova objavio u zasebnim Facebook-storyjima. Počastili su ga sočnim uvredama, na što je Dubrovčanin odgovarao u sad već svom standardnom, sarkastičnom tonu. 

Govno posrano. Kako možeš reći da ti se ne da igrati za svoju domovinu. Mrš konju jedan, izgubio se mene kao fana - napisao je izvjesni Martin Dragušica.

Bilo je i nešto manje pravopisno ispravnih poruka na koje je Hezonja reagirao manje cinično.

20. travanj 2024 00:23