StoryEditorOCM
SportSPORTSKE VIJESTI

Jurlina u reprezentaciji Hrvatske, Hromin pozvan, Knez prvakinja, a MNK Olmissum među 16 u Europi!

Piše Ivica gjergja
3. studenog 2021. - 12:19

Zadranin, nekadašnji član VK Zadar 1952, Jerko Jurlina, trenutno vratar VK Mladosti iz Zagreba pozvan je u reprezentaciju Hrvatske za susret sa Italijom. Jerko je prvi Zadranin koji nastupa u seniorskom sastavu.

- I kada sam odlazio iz Zadra u Mladost najveći mi je motiv bio svakako igrački napredak, koji bi mi mogao otvoriti put prema seniorskoj reprezentaciji. To se dogodilo sretan sam - rekao je Jurlina.

Na popisu izbornika kadetske rukometne reprezentacije Hrvatske, Ivana Dragića u Zagrebu, pozvan je i Loris Hromin, član Zadra 1954. Nakon Zagreba produžili su u Prelog, a već danas će odigrati susret s Čakovcem, a u subotu protiv Dubrave.

Iz RK Zadar 1954 su sretni i zadovoljni, očekuju još kandidata za reprezentaciju, jer su dečki nadareni, a i puni treninga i angažmana.

Zadranin, član PPD Zagreb Luka, Lovre Klarica među pozvanim je pričuvnim igračima na okupljanju reprezentacije u Poreču.

Uzrast mlađih kadeta i kadetkinja do 16 godina imao je prvenstvo Hrvatske u Judu. Među 257 natjecatelja izvrsna je bila članica JK Zadra, Ena Knez koja je imala tri pobjede i postala prvakinja Hrvatske u konkurenciji +70 kg. Prvakinju je na natjecanje vodio trener Ante Zanki, kao i mlađu kadetkinja Luna Miljanić -52 kg, koja je imala jednu pobjedu.

Kao pobjednik 7. kvalifikacijske skupine koja se igrala u Omišu, Olmissum postao je pobjednik ove skupine. Oni su porazili armenski Leo 5:0, austrijski Linz i srpski FON 3:1.

Njegov član Zadranin, Josip Jurlina koji igra za njih treću godinu bio je jedan od boljih igrača.

- Zasluženo smo u osmini finala, igrali smo dobro, sve tri utakmice- rekao je.

19. travanj 2024 20:55