StoryEditorOCM
SportZADAR - GORICA

Kodi Justice: "Uči ćemo u utakmicu fokusirani, igrat ćemo našu igru i nadam se pobjedi!"

Piše D.Žura
16. svibnja 2021. - 18:28

Zadar, jednako i Gorica, nisu dozvolili iznenađenje u četvrtzavršnici, s omjerom dva prema ništa u drugi plan su gurnuli Šibenku, odnosno, Sonik – Puntamiku. Istina, Gorica se morala puno više pomučiti, štoviše, Puntamika je imala zadnji šut za pobjedu čime bi se priča vratila u Veliku Goricu.

Nisu pogodili, pa će se momčad koju s klupe vodi Josip Sesar, u svega nekoliko dana ponovno vratiti u zadarsko košarkaško okruženje, u dvoranu Krešimir Ćosić. Podsjetimo, Gorica je na otvaranju sezone u prvom ogledu, na svojem parketu u zadnjem napadu došla do pobjede, ali se u sljedeća dva nisu mogli nametnuti Zadru. Gledajući kroz prizmu utakmica protiv Šibenke, Kodi Justice stršio je svojim brojkama, osobito dojmljivo je "trpao" za tri poena. Kako će izgledati kontra Gorice, ne samo Kodi Justice, nego i ostali s obzirom na to da je bilo trenutaka u kojima se suparniku dozvoljavalo rezultatsko približavanje...

- Sve ovisi o nama i  sve će opet ovisiti koliko smo fokusirani i koliko agresivno igramo. Moramo dijeliti loptu, igrati dobru obranu, raditi sve što mi moramo i možemo da pobijedimo. Ispred nas je dobra ekipa koju poznajemo, oni su u polufinalu s razlogom. Uči ćemo u utakmicu fokusirani, igrat ćemo našu igru i nadam se pobjedi - kazao je Kodi Justice.

Otkrio je Amerikanac i razloge zašto se u zadnje dvoboje krenulo na "dizelaški" pogon, potom bi uslijedila zadarska eksplozija na koju suparnik nije imao odgovor. Gorica je novi ispit u kojeg se ne smije krenuli s razmišljanjem - lako ćemo...

- Mislim, to što smo bili neko vrijeme bez utakmica je dosta utjecalo na to. Moramo se vratiti u natjecateljski ritam. To smo vidjeli protiv Šibenke kako je utakmica odmicala naša igra je postajala sve bolja i bolja. Sve je do našeg fokusa i naše komunikacije. Uvijek ćemo pronaći način da pobijedimo utakmice, nikad neće biti lako pogotovo kad igrate u seriji protiv neke ekipe – zaključio je Justice.

Jedan od klupskih ciljeva, nedvojbeno je ulazak u finale, u borbu za naslov prvaka, čime bi se podebljao učinak osvajanjem Kupa Krešimira Ćosića.

image
 trener Zadra Veljko Mršić
 
Luka Gerlanc/Cropix

- Očekuje nas prva polufinalna utakmica protiv Gorice, ekipa koja je dobra momčad i dobro je vođena. Naš cilj je plasman u finale, da bi to napravili moramo odigrati jednu dobru utakmicu, prije svega moramo biti koncentrirani u obrani, ne smijemo Gorici dopustiti da pokažu svoje jake strane. Na dodatan oprez nas tjera ta prva utakmica u Gorici gdje smo izgubili, ali mislim da smo trenutno u puno boljem stanje nego što smo bili tada, očekujem da to pokažemo i da napravimo prvi korak prema finalu  kazao je Veljko Mršić, trener Zadra.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na programu HKS TV.

20. travanj 2024 05:06