StoryEditorOCM
SportSLAVLJE U ZADRU

Ive Ivanov: Onog trenuka kad smo izišli na balkon Gradske vijećnice, rekao sam Dominiku Mavri: Neka smo prijatelju i mi doživjeli ovako nešto!

Piše D. Žura
16. veljače 2020. - 22:22
Zadar, 150220. Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica finala Kupa Kresimira Cosica izmedju KK Zadar i KK Cibona. Na fotografiji: slavlje navijaca i igraca Zadra koji su nakon 12 godina osvojili Kup Kresimira Cosica, Ive Ivanov.Luka Gerlanc/Cropix

" Večeras je naša fešta, večeras se vino pije", stihovi su pjesme koja je potekla u Zadru i u njemu živi vječno. Onda ne čudi što je njome krenula navijačka euforija koja se s Višnjika, iz Krešinog doma preselila na središnju pozornicu u gradu, na zadarski Narodni trg. Na mjesto gdje se oduvijek slavilo sve uspjehe Zadra.... Oduševljene je bilo utoliko više, jer se zadnji put feštalo davne 2007.godine....

-Onoga trenuka kad smo izišli na balkon Gradske vijećnice, rekao sam Dominiku Mavri: " Neka smo prijatelju i mi doživjeli ovako nešto !" Jer samo se u Zadru zna proslaviti na ovaj način, kad vidiš da je uz tebe praktički cijeli grad, dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta, devet tisuća ljudi, priča je kakvu se malo gdje u svijetu može doživjeti kao u mojem Zadru. Sve što sam doživio pamtit ću dok sam živ, hvala svim navijačima koji su vjerovali da možemo do trofeja – ponosno će Ivanov koji je još u dvorani na sve moguće načine slavio veliku pobjedu, zato se i vratio na početak vesele priče.

-Meni je trofej i te kako veliki trijumf , jer sam u dresu Zadra prošao podosta toga, ali nikad nisam doživio izlazak na pobjedničko postolje. Zlatno odličje u Kupu je velika nagrada u mojoj karijeri. Kup nam svima može i mora biti biti poticaj za ponavljanje priče u Prvenstvu Hrvatske, zato ne želim kazati kako sam dosegnuo vrhunac. Ono što u svemu ipak peče , jesu naši rezultati u regionalnoj ABA ligi. Nitko se od nas igrača ne može se oslobotiti tog osjećaja da smo mogli i morali više, ali evo Kup nas je podigao, jednako i navijače, kakve malo tko ima na svijetu – kazao je Ivanov i otkrio kako se "kovao" plan za osvajanje trofeja.

-Pričali smo međusobno o tome koliko težine sa sobom donosi činjenica da ste u dresu Zadra i da na sve moguće načine trebamo opravdati ukazano povjerenje. Ne poznajem igrača kojem nije želja barem jednom zaigrati u momčadi Zadra, a mi koji smo to imali prigodu jednom ili više puta dobro znamo, što znači igrati i živjeti u gradu košarke – ponosan je kapetan koji se nakon trga zajedno s ostatkom momčadi, te klupskom upravom i dragim gostima opustio u restoranu " Gladne oči".

- Kakve li simbolike, da u restoranu ovakvog imena proslavimo trofej nakon godina "gladi" za njim – veselo će Ivanov.

24. travanj 2024 03:40