StoryEditorOCM
SportŠIME SIKIRIĆ, TRENER VRATARA OMLADINSKOG POGONA NK ZADRA

“Imamo talenata kao u priči, nekoliko njih će imati odličnu karijeru, ali čeka ih jako puno rada“!

Piše Ivica Gjergja
26. rujna 2019. - 12:38

Kada se povede razgovor o nogometnim vratarima, nije rijetkost spominjanje spominjanje izreke po kojoj je „majka imala dva sina, jedan je bio pametan i student, a drugi nogometni vratar“. U našem slučaju, kada je Šime Sikirić (34), trener nogometnih vratara u pitanju, nikome to neće pasti na pamet.

Šime je imao lijepu karijeru, nakon što se iskazao kako mladac u svojim Bibinjama, otisnuo se u Hajduk. Bio je u najdražem klubu nekih godinu dana, pa je krenuo u Dinamo, gdje je bio također godinu dana. Upijao je znanje, krao ga i uvijek težio višem, kako naučiti i kako izaći bolji iz svakog treninga.

Iako je bio junior, najviše je proveo u Dinamu gdje je bio prvi na vratima, kolege su gledale njegove obrane i divile mu se. Šime nije imao sreće: na jednoj utakmici je ozlijedio glavu. Sve ono što takva ozljeda sa sobom donosi, udaljilo ga je s nogometnog terena. Bio je potom i u NK Zagrebu, teško se uspio vratiti, no nije ostao na tome pa se posvetio trenerskom poslu. Educirao se, ima urednu licencu i sada je već oko pola godine trener u omladinskom pogonu vratara NK Zadra.

-Da, nakon što sam kao vratar izravno, ali i kao trener sakupio znanja, iskustva i rada posvetio sam se poslu s mladim vratarima. Već pola godine treniram vratare omladinskog uzrasta NK Zadra, imam dobar, nadaren kadar, zanimljiv, talenata kao u priči, od kojih će nekoliko njih, uvjeren sam, imati dobru karijeru. No sigurno je da i od njih ovisi mnogo toga jer bez ponavljanja prirođenih radnji, rada i kontinuiranog dolaska na treninge, neće biti ništa. Za sada sve štima, kazuje nam Šime koga smo na čas prekinuli u treningu.

Vratnice na igralištu Bagata, kada je Šime na rasporedu, pune su, živo je i maksimalno ozbiljno se trenira. Sigurno da bez toga nema ni uspjeha, uvjeren je Šime.

-Rekao bih rad, rad i samo rad. Uporni i marljivi su vratari s kojima radim i vjerujem da će uspjeti u onome što hoće i što žele. Kao oni tako se i mi educiramo, „ponavljamo znanje“ s njima i uvijek samo im na usluzi i pri ruci, kazuje nam Šime.

Njegovi klinci ga prate, slušaju i sve što Šime kaže upijaju, on vjeruje dok god budu skupa trenirali da će biti tako.

Kada smo odlazili sa terena, jedan Šimin pulen po imenu također Šime, nam je dobacio:

-Naš trener je zahtjevan, pravičan i voli raditi, on je naš drugi otac.

 

19. travanj 2024 03:09