StoryEditorOCM
SportPOSTCOVID STANJE

Hrvatski izbornik i trener Zadra Veljko Mršić od Badnjaka treći put bio u bolnici: Kraj posla? Ma ne, moj Imotski će me vratiti

Piše DRAŽEN ŽURA
4. ožujka 2021. - 10:57

Veljko Mršić, trener Zadra i izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, je u srijedu nešto malo iza dvanaest sati napustio Opću bolnicu Zadar i otpušten na kućnu njegu. Mršić se, podsjetimo, nije dobro osjećao u ponedjeljak rano ujutro pa je zatražio liječničku pomoć, nakon OHB prijema smješten je na Odjel za kardiologiju gdje je podvrgnut potrebitim pretragama.

- Prije nego krenemo u razgovor molio bih da ovim putem iskažete moje veliko hvala osoblju kardiološkog odjela, jednako liječnicima i medicinskim sestrama. Doista, na visokoj profesionalnoj razini su brinuli, ne samo o meni nego i ostalima koji su se zbog sličnih problema našli u bolnici. Eto, još jednom neka svi skupa prime izraze moje zahvalnosti za ljubaznost i brigu, košarkaškim rječnikom kazano, izvrstan su i uigran tim – kazao je Mršić, koji nam je potvrdio vijest od ranije, kako će prema preporuci liječnika morati mirovati tri tjedna i neće ga biti uz momčad Zadra.

Ali, nije mogao izdržati, odmah po napuštanju zdravstvene ustanove otišao je na Višnjik, kako bi ispratio igrače i suradnike pred kojima su dvije utakmice ABA lige, u Baru i Podgorici.

- Nisam se previše zadržavao, zaželio sam im sretan put, čestitao na pobjedi u Šibeniku, utakmicu sam pratio preko HKS TV programa, tako da sam dobro vidio kako su odradili posao. Nije bilo previše priče, otišao sam odmah do stana, spremio stvari i čekam prijevoz za Zagreb, jer mi je prijatelj kojeg sam nazvao iz bolnice istoga trenutka krenuo prema Zadru – mirnim glasom će Mršić koji nam je usput otkrio plan svojeg odmora.

 - Moram strogo slušati savjete liječničkog tima, dakle, šetnja i izbjegavanje bilo kakvih situacija koje mogu prouzročiti stres. Važno je i to da su svi nalazi uredni, međutim, mišljenja su kako je kod mene riječ o postcovid stanju, iako su bili oprezni kazavši kako su reakcije različite od pojedinca do pojedinca. Zato ću stvarno stati na loptu, moram se rekuperat’, jer to očito nisam učinio prilikom ranijih smetnji. Tako da ću jedan tjedan provesti u Zagrebu, potom ću u mir i tišinu mojeg Imotskog, malo i do Mostara, dok bi se treći tjedan trebao vratiti u Zadar – iznio je Mršić obrazac po kojem će odraditi priču izvan parketa.

Na izravan upit je li u bilo kojem trenutku razmišljao o mogućem privremenom prekidu nadasve stresnog trenerskog posla u Zadru i repezentaciji  Hrvatske, Veljko je odgovorio hajdučki ...

 - Istina, zdravlje je na prvom mjestu, zato neću “ići glavom kroz zid”, ali ni jednom mi na pamet nije došla misao o napuštanju posla, jer računam kako će spomenuti trotjedni odmor učiniti svoje. Drago mi je što sam kroz dane u bolnici čitavo vrijeme bio u kontaktu s ljudima iz kluba, Ivanom Mijolovićem predsjednikom NO-a, dr. Davorom Predovanom, direktorom Željkom Žilavcem. Jednako tako i ljudima iz Hrvatskog košarkaškog saveza. Evo i sada dok razgovaramo na čekanje sam stavio Josipa Joku Vrankovića – kazivao je Mršić koji se vratio prvim ozbiljnim simptomima koji su upućivali da mu klinička slika nije kakva bi trebala biti.

 - Još sam se u Turskoj u vrijeme “istanbulskog balona” podosta znojio u tih osam dana, jer se praktički živjelo na relaciji hotel – dvorana, doslovce bez imalo vremena na čistom, svježem zraku. Noću je to znojenje bilo intenzivnije i što me čudilo, uvijek na istom mjestu, najprije desnoj strani vrata, potom niz leđa, tako da mi je potkošulja bila za cijediti – prisjetio se turskih dana Veljko, te krenuo slagati mozaik svega ostalog što ga je dovelo do problema sa srcem ...

- Na sam dan utakmice s Partizanom kašalj mi je stvarao probleme, ali nekako sam se susprezao, međutim, sutradan, kako sam već rekao na dan utakmice protiv Zaboka stanje se pogoršavalo. I onda je stigao poraz koji me je uvelike naljutio, doslovce sam pobjesnio i to je bio taj okidač koji me je u ponedjeljak srušio – zbori Mršić kojem je od Badnjeg dana do ove srijede bio treći boravak u bolnici.

- Najprije sam dobio informaciju kako je moj test na koronavirus pozitivan, ali su se komplikacije s disanjem pokazale kasnije, pa sam morao na hospitalizaciju, primao sam uz ostalo i kisik. Drugi signal kako pluća nisu u optimalnom stanju pojavio se u Škrljevu, tako da sam zbog toga samo sjedio na klupi. I zato sam nakon te utakmice, umjesto u Zadar produžio prema Zagrebu na pregled u Kliniku za plućne bolesti “Jordanovac”. Pokazalo se kako nema ozbiljnijih smetnji. Onda je bilo planirano da vodim utakmicu protiv Splita, međutim, jednostavno nisam mogao i na koncu poslije Zaboka organizam nije izdržao sve što sam prolazio u zadnje vrijeme, mislim na opterećenja i stresove. Hvala dragom Bogu, evo nakon boravka u zadarskoj bolnici izlazim kao zdrav čovjek kojem je, istina, potreban odmor – kazao je Mršić koji nam je otkrio i to hoće li se cijepiti ....

 - U ovom trenutku imam dovoljan broj antitijela, tako da ću čekati da dođe red na mene i onda ću se sigurno cijepiti. Vidimo se uskoro, ali uz parket dvorane Krešimir Ćosić – zaključio je Mršić.

16. travanj 2024 20:43