StoryEditorOCM
SportFUTSAL

Hrvatska reprezentacija od utorka na Višnjiku - u Zadru se protiv Češke bore za odlazak na Svjetsko prvenstvo

Piše Piše Predrag Opačić
1. studenog 2020. - 21:28

Hrvatska reprezentacija u futsalu u sklopu doigravanja za Svjetsko prvenstvo pred sobom ima dvije utakmice protiv Češke. U subotu, 7. studenoga 2020. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku na rasporedu je prva utakmica, a uzvratna je predviđena za 10. studenoga 2020. Bolja reprezentacija u tim dvjema utakmicama plasirat će se na Svjetsko prvenstvo, objavljeno je na WEB stranici Višnjika.

– Športski centar Višnjik iznimno je počašćen što će biti domaćin tim dvjema reprezentacijama. Naša suradnja i s Hrvatskim nogometnim savezom time je potvrđena kao veoma dobra, partnerska, a ujedno je i još jedna potvrda da ŠC Višnjik ima uvjete za različite sportske priredbe međnarodnoga karaktera – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Hrvatska reprezentacija čiji je izbornik Mato Stanković, a pomoćnik mu je Marinko Mavrović, inače izbornik reprezentacije U 19, svoje pripreme pred utakmicu s Češkom imat će u Zadru. Nekoliko treninga odradit će u dvorani OŠ-e Zadarski otoci, a od utorka, 3. studenoga 2020. vježbat će u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

– Tijekom priprema za ove kvalifikacije razmotrili smo sve moguće okolnosti, navlastito s epidemiološkoga stajališta, pa smo na vrijeme donijeli odluku da ćemo igrati u Zadru, na Višnjiku koji ima brojne pogodnosti za ovakav događaj. Naša suradnja sa ŠC-om Višnjik izvrsna je – kaže Boris Durlen, predsjednik Komisije za futsal u Hrvatskom nogometnom savezu.

Utakmica Hrvatska – Češka na programu je u subotu, 7. studenoga 2020.

– Dvorana će biti pripremljena, te prema epidemiološkim protokolima i dezinficirana. Bit će sve spremno za utakmicu čiji je početak predviđen za 19 sati. Svi igrači i svi ostali iz reprezentacija, te službene osobe, trebaju se testirati i nakon što se potvrdi da su negativni, mogu doći. U našoj reprezentaciji očekujemo između 16 i 19 igrača – ističe Boris Durlen.

Kako je epidemiološko stanje u Češkoj znatno teže nego u Hrvatskoj postoji mogućnost da se obje utakmice odigraju u Zadru.

– Česi su kao grad domaćin prijavili Brno i u kalendaru je uzvrat predviđen za 10. studenoga 2020. Mi ćemo predložiti, u skladu s okolnostima, da ako ne bude moguće igrati u Brnu, uzvrat bude u Zadru, također na Višnjiku i to 9. studenoga 2020. – zaključio je Boris Durlen.

Prema sadašnjem stanju stvari igrat će se bez gledatelja. Češka reprezentacija najavila je dolazak u Zadar za 6. studenoga 2020.

19. travanj 2024 07:47