StoryEditorOCM
SportCHALLENGER CUP

Hrvatska ostvarila pobjedu bez izgubljenog seta protiv Kazahstana i izborila mjesto u poluzavršnici!

Piše Dražen Žura
28. srpnja 2022. - 21:53
Zadar, 280722. Cetvrtfinalna utakmica Challenger cupa 2022. izmedju reprezentacija Hrvatske i Kazahstana Na fotografiji: Lucija MlinarZvonko Pavic/Cropix

HRVATSKA 3

KAZAHSTAN 0

( 25 :20,25:15 ,25:20 )

HRVATSKA: Grbavica, Strunjak, Butigan 9, Perić, Miloš 13, Mlinar 8, Karatović, Dumančić 1, Marković 1, Fabris 19, Šamadan 3, Deak, Štimac, Tomić. IZBORNIK: Akbaš

KAZAHSTAN: Petrenko , Mikhailova , Ufimtseva 5 , Chumak 5 , Meister 1 , Bekisheva , Parukova 4 , Beket , Nikitina 13, 1 , Smirnova, Belova 6 , Kozhanberdina 1 .IZBORNIK: Dobreškov.

POENI IZ NAPADA: Hrvatska 44, Kazahstan 31

POENI IZ SERVISA: Hrvatska 7, Kazahstan 4

POENI IZ BLOKA: Hrvatska 4, Kazahstan 4.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA:Hrvatska 15, Kazahstan

Hrvatska je u četvrtzavršnici Challenger cupa koji se igra od 28. do 31. srpnja u Zadru, bez osobitih problema ostvarila pobjedu, bez izgubljenog seta protiv Kazahstana i izborila mjesto u poluzavršnici. U tom meču na drugoj strani mreže će biti reprezentacija Portorika, utakmica se igra u subotu s početkom u 20 sati, pa se očekuje i veći broj gledatelja nego ih je bilo u četvrtak na večer, negdje oko 800. Uostalom i suparnice su igrom i kvalitetom atraktivnije, k tomu valja razmišljati o glasnijoj potpori s tribina.!

Nije moglo bolje krenuti za Hrvatsku, jer su odmah u startu napravile dva izvrsna bloka što je našima donijelo sigurnost, podignulo im razinu potvrde moći nad suparnicama. Jer, Kazahstanke su brzo 'zaronile' u minus (12:3), što je nedvojbeno utjecalo na činjenicu da su naše odbojkašice i nakon toga dva puta imale prednost od devet poena.

Ključno je bilo vidjeti hoće li se Samanta Fabris, budući se reprezentaciji priključila prije dva tjedna, odraditi posao kako spada. I bilo je tako, što je onda takav razvoj utjecao na igru ostalih. Ništa novoga, naime, nakon tri značajnija rezultatska iskoraka došlo je do pada igre naše reprezentacije, Kazahstanke su to iskoristile, te se približile na 17:13, međutim, prvi set je uredno priveden kraju.

Učinilo se Kazahstankama kako bi im razdoblje nešto bolje igre u prvom setu, u drugom moglo donijeti prihvatljiviju borbu za poene.

Istina, krenule su bolje od Hrvatske , ali ta priča nije trajale dugo, jer su naletjele na posve žestoke napade Hrvatske. Moglo se vidjeti izvrsne servise, blokove i sve što nudi odbojka, u prilog tomu govori činjenica da smo vodstvo Kazahstana 5:4 munjevito poništili, napravljena je serija 11:0!

Ostatak seta, suparnice se nisu uspjele nametnuti. U posljednjem, trećem setu ono što se moglo uočiti jest čisto odrađivanje posla, jer je Hrvatska čvrsto držala sve u svojim rukama. Jednako stabilna i kreativna igra kao u prethodna dva seta!

18. travanj 2024 08:09