StoryEditorOCM
SportU NIZOZEMSKOJ SU

Gledate li Europsko prvenstvo u futsalu? Ovo su dva razloga za to: Ante je iz Benkovca, a Josip iz Starigrada...

Piše Ivica Gjergja
23. siječnja 2022. - 15:02

Na Europskom prvenstvu u malom nogometu koje se igra u Nizozemskoj, Hrvatska je u svom prvom susretu pobijedila Poljsku 3:1 i sprema se za utakmice s Rusijom i Slovačkom. Dva člana hrvatske reprezentacije su igrači iz zadarskog kraja:  iz Starigrad Paklenice je Josip Jurlina (Olmissum), Ante Piplica (Futsal Dinamo) je iz Benkovca.

Oni su na neki način logičan slijed dobrih malonogometaša odraslih u Zadarskoj županiji, nasljednici Grdovića, Šimurine i Bugarije. Dok je Josip stalni član reprezentacije, dotle je ovaj put izbornik Marinko Mavrović, Antu Piplicu (vratara) pozvao i odveo kao pričuvu. Naime, Ante je u sastavu reprezentacije, no gledat će susrete iz gledališta, a ako zatreba, može ga izbornik odmah prijaviti i uvrstiti u sastav. Nakon što je krenuo s reprezentacijom Ante nam je kazao:

- Zahvaljujem se izborniku Mavroviću što mi je dao povlasticu biti među 16 igrača koji će predstavljati našu zemlju na Euru. Na priprema u Zagrebu imali smo poteškoća sa zdravljem i ozljedama igrača, ali idemo ambiciozno na ovo natjecanje. Svaki trenutak ću koristi kako novo iskustvo, ako budem potreban stavit ću se na raspolaganje na najbolji mogući način reprezentaciji, kratko je kazao Piplica.

Podsjetimo da je Ante Piplica rođen u Livnu 2000. godine, odrastao je i počeo igrati na mjestu vratara u Benkovcu. Pored benkovačkih klubova (4. asa, Domino) igrao je u Drugoj malonogometnoj ligi Hrvatske u Herojima 2007 iz Vodica. Zadarskim malonogometnim klubovima Idassa Nadin VV, Primorac Ljubač. I sada u ljetnjem periodu igra za zadarske klubove na malonogometnim turnirima. Kako je upisao Kineziološki fakultet u Zagrebu igrao je u prvoligašu Uspinjači, da bi sada nastupio u Fustal Dinamu.

25. travanj 2024 11:52