StoryEditorOCM
SportZADARSKA SENZACIJA

Došli su kao autsajderi, na kraju završili kao pobjednici i tema dana: Luka Škara ostvario je prvu pobjedu na Talijanskom teritoriju u povijesti dugoj 140 godina!

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2022. - 16:58

Subota 11.6. ostat će upamćena kao poseban dan u povijesti Biciklističkog kluba Zadar.

Naime, kadet Luka Škara ostvario je prvu pobjedu na Talijanskom teritoriju u povijesti dugoj 140 godina.

Luka i Noa Jolić Mustać nastupili su na  G.P. CONSORZIO MARMISTI MEMORIAL MAURIZIO BOMBIERI - CRONOSCALATA, 7 km dugom brdskom kronometru (pojedinačnoj vožnji na vrijeme) u planinama sjeverno od Verone. 

Na startu se pojavilo 65 najboljih kadeta iz regije Veneto te među njima i dva kadeta iz Zadra.

Došli su kao autsajderi, a na kraju utrke završili kao pobjednici i glavna tema dana. 

image

luka je bio senzacija u Italiji

Bk Zadar/Slobodna Dalmacija

Luka je pobjedio odvoziviši 7 km dug uspon za samo 19'17". Koliko je brzo njegovo vrijeme govori i činjenica da bi s tim vremenom zauzeo deseto mjesto među dvije godine starijim juniorima. U njegovoj kategoriji samo su mu se dvojica uspjela približiti, ali nije bilo dovoljno da skinu Lukino vrijeme s trona.

Naš drugi vozač Noa koji je godinu dana mlađi od Luke, također je odvozio hvalevrijedno vrijeme te je za Lukom zaostao oko 90 sekundi što mu je bilo dovoljno za pristojno 19. mjesto.

Posebno značenje utrci dodao je i Damiano Cunego (pobjednik Giro d'Italia iz 2004.) koji je našem Luki i treneru Anti Radiću uručio nagradu za pobjednika te nagradu za najbolju ekipu na natjecanju.

19. travanj 2024 10:51