StoryEditorOCM
SportADRIA TOUR 2020

Djevojčice i dječaci iz vrtića ‘Radost‘ netremice su pratili trening u potpunoj tišini Đokovića i Zvereva...

Piše Dražen Žura
18. lipnja 2020. - 14:54
Na centralnom terenu SRC Visnjik jutros je odrzan trening Novaka Djokovica i Alexandera Zvereva.  Jure Miskovic/Cropix

Uživanje u svim blagodatima Zadarske županije, jasno i Zadra, Novak Đoković, prvi reket svijeta, odradio je tijekom srijede, međutim, već sutradan prijepodne ozbiljno je krenuo s pripremama za nastup na Adria Touru.

Središnji zemljani teren na Višnjiku uređen je u potpunosti u što se među prvima uvjerio Goran Ivanišević, koji je pod punom opremom za trening zakoračio prvi, uz opasku kako je on Novakov trener pa je red da dočeka igrača. Iza njega, uz ostale iz Đokovićeve sportske pratnje, pojavio se i sam Novak, čovjek koji je potaknuo organizaciju Adria Toura.

Ni ovoga puta nije mu bilo teško prije ulaska na teren podijeliti više od nekoliko autograma, bilo je čak i fotografiranja. Nije izostala ni publika, istina u malom broju, ali su zato prvi red zauzeli djevojčice i dječaci iz obližnjeg Dječjeg Vrtića "Radost". Netremice su pratili trening u potpunoj tišini, jer su Đoković i Alexander Zverev, nakon uvodnog zagrijavanja odigrali meč kao da je riječ o finalu nekog prestižnog ATP turnira.

I gledateljima se svidio njihov pravi sportski pristup kojim su odaslali poruku kako je za uspjeh važan kontinuitet, iako je konkretno Adria Tour, sportsko–humanitarna priča, jer će prihod od ulaznica, jednim dijelom otići potrebitima, drugi pak za izgradnju Nacionalnog teniskog centra HTS-a u Zagrebu.

Za danas poslijepodne (16 sati) predviđen je košarkaški okršaj u dvorani Krešimir Ćosić, jer su igrači Zadra bacili rukavicu tenisačima, svjetskoj kremi. Boje bijelog sporta braniti će Đoković, Zverev, Marin Čilić, Borna Ćorić i Grigor Dimitrov. Posve spremni sigurno će ih dočekati izazivači.

24. travanj 2024 14:56