StoryEditorOCM
SportIŠĆANKA NA DJELU

Dina Levačić isplivala 9 kilometara od Stobreča do Splita za mace lutalice: ‘Cilj akcije je njihova sterilizacija i kastracija za kvalitetniji život‘

Piše Merien Ilić
Duje Klarić/CROPIX
8. svibnja 2021. - 19:01

Petnaestak minuta prije najavljenog vremena, Dina Levačić doplivala je ove subote do malog gata na Rivi završivši još jednu svoju humanitarnu plivačku dionicu i obilježivši na taj način dan grada Splita - blagdan sv. Duje.

Ova 25-godišnja uporna djevojka, porijeklom s Ista, startala je u Stobreču odakle je snažnim zaveslajima ruku i nogu otplivala devet kilometara, a putem su joj se priključili članovi Triatlon kluba "Split" i Kluba daljinskog plivanja "Split", te joj na taj način pružiti potporu u ostvarenju još jednog cilja.

- Cilj je prikupljanje sredstava za sterilizaciju maca lutalica i njihovo liječenje. Cjelokupni projekt se odvija u suradnji sa udrugom "Sehaliah" koja brine o napuštenim, ozlijeđenim i ostavljenim životinjama iz cijele Dalmacije.

U Splitu i okolici veliki je problem s mačkama lutalicama, pa bi se sredstva usmjerila ka sterilizaciji i kastraciji tih mačaka i njima se tako pružio kvalitetniji život.

image
Mario Todorić/Cropix

Inače, plivanje je bilo dobro, bez stresa, a jako mi je drago što su mi se i drugi pridružili u moru, što se nadam da će postati tradicija. More je ok, negdje 16, 17 stupnjeva, vani sunčano bez vjetra.

Kad se pliva za svetog Duju i za neku humanitarnu svrhu, onda ništa nije teško - rekla nam je Dina uz napomenu da akcija za mace još traje, a detalji se mogu saznati na njegoj Facebook stranici.

image
Dina Levačić na startu dionice u Stobreču gdje je imala podršku tate Mladena u kajaku
Duje Klarić/Cropix

S obzirom na pandemiju njezini planovi su neizvjesni kao i svima, pa je ove godine upitan projekt Gilbratar koji je lani ostao neodrađen.

- Nadam se da će se tijekom ljeta situacija poboljšati i da ću tamo dobiti priliku za plivanjem - dodala je.

image
Duje Klarić/Cropix
24. travanj 2024 04:16