StoryEditorOCM
SportPROSLAVLJENI ZADRANIN NA EUROPSKOM U-17 PRVENSTVU

Dado Pršo se prisjetio neuspješnih pokušaja u Zadru, Hajduku i Pazinki!

18. svibnja 2017. - 23:13
DADO

Dolazak Dade Prše na Europsko U-17 prvenstvo koje se upravo odigrava u Hrvatskoj, iskoristila je ekipa HNTV-a za veliki intervju s bivšim reprezentativcem koji je nakon završetka karijere jako malo u medijima.

Što radi Dado Pršo u životu?

- Živim u Francuskoj, bavim se menadžerstvom, najviše po Francuskoj, ali pomalo dolazim i na hrvatsko tržište, gledam ovdašnje talente.

Kako vam se sviđa U-17 prvenstvo?

- Vidio sam na ovom turniru dosta reprezentacija, dosta zanimljivih igrača, ali u ovoj dobi još je dosta teško reći tko će postati pravi igrač. Puno parametara je kod klinaca u igri, pitanje je kamo će ih odvesti tijelo, glava, a onda još stotina detalja... Za godinu-dvije će netko tko je ovdje bio najbolji, ostati tu gdje je i sada, a netko tko ovdje nije bio ni blizu, može biti najbolji.

Rijeka igra najbolje

Kakvi su vam naši talenti?

- Mi imamo bolju nogometnu inteligenciju od francuskih talenata, a oni su jači tjelesno, premda sve više i Francuzi paze na talent te tehnički razvoj igrača. Uglavnom, francuski talenti mogu dosta toga naučiti od naših.

Gledate li naše prvenstvo?

- Pratim hrvatske lige, ne samo najbolju, često tu navratim... Kek je u Rijeci napravio odličan posao koji će sada doći na naplatu, jer Rijeka igra najbolji nogomet. Ima individualce, ali ima i igru. Za hrvatski je nogomet dobra ova neizvjesnost, nadam se da će i Osijek i Hajduk ući u utrku s Dinamom i Rijekom.

Kakvi su hrvatski treneri?

- Ima talentirane trenere, ne mislim da je trenerski rad u Hrvatskoj slabiji nego u Francuskoj. Samo, mi imamo daleko slabije uvjete i stalno mislimo da je vani uvijek bolje nego doma. A nije baš uvijek tako...

Bili ste igrač Monaca koji je pravi europski hit?

- Monaco sada igra fenomenalan nogomet, možda i najbolji u povijesti kluba. U moje vrijeme nismo bili tako dobri, ali bili smo velika klapa, imali smo srce i zato smo došli do finala Lige prvaka.

Dado Pršo se sjetio i prvih igračkih dana, neuspješnih pokušaja u Zadru, Hajduku i Pazinki. U jednom trenutku završio kao automehaničar u Francuskoj. Na njegovu sreću, nastavio je igrati za lokalni amaterski klub, vidio ga je Monaco, a ostalo je povijest. Ostao je upamćen kao igrač koji je Deportivu u Ligi prvaka zabio četiri gola u jednoj utakmici.

Glava je znala zakazati

- Imao sam talent uvijek, ali jedno vrijeme nisam imao glavu, a bez nje je nemoguće uspjeti. Trebalo je ostati uporan, čvrst i maksimalno se uhvatiti posla. Držala me ljubav prema nogometu i, eto, sve mi se vratilo.

Dotaknuo se i Vatrenih.

- Neupitno idemo u Rusiju, imamo sjajnu reprezentaciju, igramo odlično.

Planovi za budućnost?

- Biti uspješan menadžer, posebno na relaciji Francuska - Hrvatska. Naše talente odvesti tamo, a Francuze kojima je njihova liga prejaka, dovesti u Prvu HNL.

17. travanj 2024 04:21