StoryEditorOCM
SportVELIKA FOTO GALERIJA S VIŠNJIKA

Čista petica za 7.000 gledatelja: Hrvatska pobijedila Srbiju i izborila Euro 2020. godine!

15. travnja 2019. - 00:13
lg_hrvatska_srbija25-140419

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Gledatelja:7000.   Hrvatska – Srbija 27 : 23   ( 17 : 11 ) 

Suci: Peter Brunovsky  i Vladimir Canda ( Slovačka).

HRVATSKA: Šego(3 obrane) , Ivić(5 obrana) , Duvnjak(4), Stepančić(1) , Vida , Karačić(2) , Božić – Pavletić(3) , Štrlek(8) , Musa, Mamić(3) , Mandić(2) , Jaganjac , Vranković(2), Šipić(1) , Sršen , Bećiri(1).

SRBIJA: Cupara (12 obrana), Milosavljev , PuŠica ( 3), Vorkapić(1) , Krsmančić , Crnoglavac(2) , Pešić83) , Ilić(3) , Mošić(2) , Nikolić , Kukić(1) , Zelenović(3), Sretenović(2) , Marsenić(1) , Živković.

Spektakl na Višnjiku, Hrvatska je slavila pobjedu protiv Srbije ujedno i plasman na Europsko prvenstvo 2020 godine! Ovakve želje bile su svih koji su puna dva sata prije dvoboja osvanuli na vratima dvorane  " Krešimir Ćosić", s ciljem da se na vrijeme krenu pripremati za sportsko navijanje, lišeni bilo kakvih predrasuda ili pak premisa vrijeđanja suparnika.

Okruglih sedam tisuća gledatelja, čista je petica  u smislu posjete koja je bila i očekivana danima ranije. Mažoretkinje, te djevojčice i dječaciiz Zadra i Biograda pokrenuli su pravi lavinu oduševljena pri zlasku i predstavljanju " kauboja".

 Srbijansku reprezentaciju  dočekalo se ,  popriličnim zviždukom , napose, dok se svirala njihova himna, međutim, nije se moglo čuti  druge vrste vrijeđanja.  Lijepu našu, uz potpuni mir u dvorani, u dresovima reprezentacije,  otpjevala je klapa " Intrade ". Malu svečanost organizirao je Hrvatski rukometni savez, naime, Domagoju Duvnjaku, predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, uručio je zlatnik za njegov dvjestoti nastup u hrvatskom dresu!

Na tribinama se moglo vidjeti zastave s imenima gradova iz cijele Hrvatske , ali i susjedne Bosne i Hercegovine. Jednako tako živopisno i šaroliko  bilo je izvan dvorane, gdje se na parkiralištima čitalo registarske oznake od Vukovara do Istre!

- Nisam mogao propustiti ovaj ogled, ma odgodio bih sve obveze samo da dođem u Zadar gdje se uvijek s posebnim nabojem navija za hrvatsku reprezentaciju. Ovdje su rukometaši  rado viđeni gosti, naprotiv, osjećaju se kao kod svoje kuće. I kako preskočiti ovu veliku utakmicu – oduševljeno je zborio Ivan Čakalić iz Slavonije.

Dugogodišnji sportski djelatnik i bivši saborski djelatnik Davor Aras imao je želju podsjetiti na dane u kojima je trajala borba za izgradnju dvorane na Višnjiku...

-Svima koji su ugradili imalo truda , doista,  treba dignuti spomenik, jer ovo zdanje koje imamo u Zadru, može se ravnopravno nositi s mnogim dvoranama u Europi. Dovoljno je kazati da se kod nas jednako dobro osjećaju tenisači i rukometaši, koji dobro znau da smo grad sporta. Guštam – zaključio je barba Davor , koji je zdušno bodrio Hrvatsku.

Nikoga nimalo nije zasmetalo, što su gosti  na brzinu došli do vodstva 2:0, jer je bilo samo pitanje trenutka kad će se priča okrenuti u našu korist. I dalje se s tribina čulo: " Hrvatska, Hrvatska", nitko nije štedio grlo, dok je svaka izvrsna akcija naših reprezentativaca koja je rezultirala pogotkom, publika je bučno pozdravljala!  S klupe je pak poticaj publike najčešće tražio Željko Musa, pa se iza svakog njegovog obraćanja nazočnima moglo čuti još grlenije navijanje. " Vukovar, Vukovar" i " Zovi , zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati". Ili " Večeras je naša fešta", samo su dio glazbene kulise u izvedbi navijača.

Što se tiče  igre, primjetna je bila stalna promjena naše igre u obrani, nerijetko se prelazilo iz pet jedan, u šest nula. Istina, Šego nije najbolje nije ušao kao prvi vratar, pa je prigodu dobio Ivić koji je imao dvije ohrabrujuće obrane. U napadu je čuda s krila radio Štrlek kojeg Srbi nikako nisu uspijevali  zadržati. Osobito precizan bo je kod izvođenja sedmeraca.

U jednom trenutku, bilo je primjetno kako se Duvnjak žalio na ozljedu koja je brzo sanirana, pa je kapetan oporavljen mogao u boj! Do odmora skupili smo šest pogodaka viška, međutim, na otvaranju drugog dijela Srbija je ušla življe, sigurnije i dogodio se rezultatski pad naših( 18:15), ali su brzo dobili odgovor, Karačić je svojim golom povratio mir u naše redove. I kad bi malo " zaškripilo", pogotkom bi se oglasio Duvnjak . Nešto ranije vratar Srbije jednom je obrano želio potaknuti svoje, ali je očekivano okrenuo tribine protiv sebe, jednako i naše reprezentativce.  Istina, uspio je pokupiti Štrlekov sedmerac, ujedno prvi njegov promašaj iz pet pokušaja oči u oči s Cuparom! Nedugo zatim obranio je i Karačićev sedmerac, baš su ga naši razbranili, ali je u jednoj našoj kontri Bećiri pogodio vratnicu, lopta se upravo od Cupare otkotrljala u mrežu! Uglavnom Srbe smo držali na pet ili šest golova prednosti.

24. travanj 2024 22:38