StoryEditorOCM
SportODLIČNA UTAKMICA

Cedevita Olimpija stigla s uvjerenjem kako već imaju bodove u džepu: Zadrani im promijenili planove i uvjerljivo pobjedili!

Piše D. Žura
12. ožujka 2023. - 20:20

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 1200.

Zadar – Cedevita Olimpija 81: 59 (22:13, 21:13, 21:15, 17:18)

Suci: Saša Pukl (Slovenija), Milivoje Jovčić i Radoš Arsenijević (Srbija).

ZADAR: Davis (11), Klarica, Sikirić, Žganec (10), Čampara(3), Matulina, Lakić (8), Drežnjak(20), Božić (19), Ramljak (10), Šantelj.

CEDEVITA OLIMPIJA: Ferrell (16), Radović, Jeremić (3), Murić (2), Mulalić, Adams(17), Kosi, Matković (Gnjidić, Omić (11), Dragić (10), Rebec.

Zadar je odigrao utakmicu na visokoj razini, praktički su se od prve lopte nametnuli Cedevita Olimpiji, koja je na Višnjik, nedvojbeno, stigla s uvjerenjem kako već imaju bodove u džepu! U konačnici, doživjeli su uvjerljiv poraz, te pomalo gube korak kojim su željeli preskočiti Budućnost.

S druge strane zadarska momčad došla je do svoje desete pobjede koja ih debelo drži u krugu kandidata za Final Eight AdmiralBET ABA lige.

- Stvarno i ja sam pomalo iznenađen kako smo igrali, sjajni svih 40 minuta. Ono što mogu istaknuti je to za u zadnje vrijeme radili na obrani koja je dala rezultate. Očito taj način branjena nešto donosi. Zahvaljujem se navijačima, prije svega igračima i stručnom stožeru, jer radi sve da Zadar igra ovako i izgleda dobro – kazao je Danijel Jusup, trener Zadra.

Njegov kolega Jurica Golemac nije imao nimalo razloga za zadovoljstvo, posebice to vrijedi za momčadsku igru koju je priželjkivao.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Naše četiri asistencije govore da nismo igrali zajedno, Zadru čestitam na pobjedi, bili su koncentrirani za razliku od nas – podvukao je Golemac.

Doista, Zadrani su s posebnom energijom ušli u utakmicu, daleko rastrčaniji, k tomu natjerali su goste da igraju jedan na pet, što se pokazalo dobitnom kombinacijom.

Činjenica da su u prvoj četvrtini ubacili četiri "trice" kao odgovor na Yogiju Ferrellu čija je ruka donosili Cedevita Olimpiji nekakav rezultatski priključak.

Udrugoj je bilo manje uspješnosti s vanjskih pozicija, kod obje momčadi, ali se zato Zadar raspucao u nastavku utakmice i njihova prednost je rasla, te je u 35. minuti stigli do velike razlike 70:44! Suparnik nije imao imao nikakvih izgleda za pomak, otuda i veliko zadovoljstvo publike konačnim ishodom.

Koga istaknuti u momčadi Zadra? Nikoga, jer nema igrača koji nije dao svoj obol, u šutu, u obrani, u skoku, doslovce u svemu!

image
Luka Gerlanc/Cropix

Koncert nije promjenio planove treninga

Nekoliko dana prije koncerta kojeg je, u subotu navečer, pred deset tisuća svojih obožavatelja, u dvorani "Krešimir Ćosić”, održao Zdravko Čolić, bila je dvojba hoće li jutro nakon toga, biti sve spremno za trening, Zadra i Cedevite. Zahvaljujući, vrijednim rukama djelatnika ŠC "Višnjik”, obje momčadi su uredno odradili svoje planirane obaveze

23. travanj 2024 10:28