StoryEditorOCM
SportMALI RATNICI

Čak četiri Zadranina iz boksačkog kluba Ares su u reprezentaciji! Ivan, Niko, Luka i Andrejas pravi su borci...

Piše Zadarski.hr
28. veljače 2020. - 08:54

Među 16 boksača iz Zagreba, Pule, Rijeke, Splita u sastavu reprezentacije su i četiri Zadranina (BK Ares) Ivan Nekić, Niko Dražina, Luka Matijević i Andrejas Baričević na petodnevnim pripremama s boksačkom reprezentacijom Hrvatske za kadete i mlađe kadete koje vodi Izbornik Nikola Marketin (BK Ares, Zadar) i trener Moris Tanković (Bk Arena, Pula) u suradnji s Kineziološkim fakultetu u Splitu.

Nažalost, trener Vedran Bajlo (BK Ares) nije mogao nazočiti pripremama zbog klupskih obaveza i priprema boksača za nadolazeće prvenstvo hrvatske.

- Pripreme radimo u mjestu Mrkopalj pokraj Delnica a treninzi se održavaju dva puta dnevno. Ujutro radimo kondicijske treninge dok su popodnevni treninzi posvećeni tehnici i taktici. Cilj ovih priprema je upoznavanje, analiziranje i praćenje mladih boksača za predstojeće turnire, govori trener Marketin.

Svaka tri mjeseca imaju namjeru raditi kampove kako bi sustavno stvarali boksače od najmlađih uzrasta jer smatraju da je to jedini ispravan način za stvaranje boksača koji će biti konkurentniji na velikim međunarodnim natjecanjima.

- Želimo stvoriti bazu iz koje ćemo oformiti kvalitetne selekcije mlađih kadeta i kadeta. Našim praćenjem i analizama u suradnji s njihovim klubovima i trenerima raditi na njihovom razvoju kako ljudskom tako i sportskom, naglašava trener Marketin dodajući kako su četiri boksača iz BK Ares u reprezentaciji, iznimno veliki uspjeh.  

 

 

25. travanj 2024 02:14