StoryEditorOCM
SportPORAZ POKRAJ MORAČE

Budućnost VOLI – Zadar 98 :75! Domaćini pokazali svu svoju raskoš, lopta je doslovce zujala pokraj igrača Zadra...

Piše Dražen Žura
6. ožujka 2021. - 22:45

PODGORICA – Dvorana "Morača". Bez gledatelja. Budućnost VOLI – Zadar 98 :75 (22:15, 21:18, 23:18, 32:24).

Suci: Uroš Nikolić (Srbija), Josip Radojković (Hrvatska) i Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina).

BUDUĆNOST: Cobbs (11), Ivanović (10 ) , Ejim (17), Šehović ( 6), D. Nikolić ( 15), Apić (7) , Della Valle (12 ), Z. Nikolić ( 4) , Popović , Reed (8 ), Žugić(8 ).

ZADAR: Carter , Jordano(8 ) , Justice(7 ) , Palokaj , Brala(2) , Vuković(6 ) , Bursać(9) , Junaković (5 ), Mavra (17 ), Onuaku (15 ), Planinić , Kraljević ( 6).

Zadrani su dobro znali koliko ih težak posao čekao u Podgorici protiv momčadi koja kroz ovu sezonu ABA lige nije upisala ni jedan poraz pokraj Morače. K tomu, nije se moglo računati na Justina Cartera, koji je dvoboj odgledao s klupe, samo je upisom u zapisnik bio dio uvjerljivog poraza.

Inače, Budućnost se rano nametnula, odmah potvrdila svoju neospornu kvalitetu, puno toga u svojim rukama imao je Ejim, ali se mora istaknuti činjenica kako su bili i momčadski jači nego Zadrani.

Kao odgovor na spomenutog igrača domaćih, neko vrijeme imao je Mavra, ali je ubrzo i on gubio korak. Prije nego je Budućnost odjurila na prvu itekako značajnu razliku, valja istaknuti akciju koju je samostalno odradio Onukao, prošao je trojicu, zakucao u NBA stilu i dobio dodatno bacanje. Doista za pljesak!

Ali, su onda domaćini pokazali svu svoju raskoš, odlijepili se na 35:20! I onda se Zadar sjetio kako barem na trenutak mogu zamisliti suparnika, napravili su seriju 9:0, nakratko došli do minus sedam, da bi ponovno pritisnuli domaćini, dovoljno za plus deset za kraj druge dionice.

Opet je Zadar nimalo dobro krenuo u treću dionicu, olako je Budućnost punila zadarski koš, potom su Jordano "tricom", te Justice s dva plus jedan nakratko zaustavili drugu stranu.

Ali sve je bilo kratkoga daha, jer svaki put kad bi se činilo da se mogu približiti počeli su sijevati ubačaji Budućnosti , 73:53 u 33. minuti zorno to potvrđuje. Sve to zbog brzine izvedbe brojnih akcija u kojima je lopta doslovce zujala pokraj igrača Zadra. Očekivati kakav takav rezultatski povratak zadarske momčadi bilo je preoptimistično.

25. travanj 2024 06:18