StoryEditorOCM
Sport"KRALJICE ŠOKA"

Brončane junakinje dočekane onako kako i zaslužuju: okupljeni navijači pozdravili su ih ovacijama i pljeskom

Piše PSD
21. prosinca 2020. - 14:04

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ispisala je povijesne stranice osvajanjem brončanog odličja na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Hrvatice su priredile pravu senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu, nakon što su u susretu za broncu u Herningu pobijedile domaće Dankinje sa 25-19 (11-11).

Zrakoplov s hrvatskim reprezentativkama sletio je danas u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman, a Sportske novosti su prenosile doček.

Prijenos uživo

14.10 - "Ovo bi trebao biti početak jedne lijepe priće. Na svima je sada da na tome radimo", zaključio je hrvatski izbornik.

14.08 - "Kad dosanjate jedan san onda se otvara drugi. Moj je san bio dolazak na Olimpijske igre. Mi smo oviume ostvarili izravan plasman na SP bez kvalifikacija. A tamo želimo izboriti Olimpijske igre. Idemo korak po korak. Sada imamo godinu dana za rad. Uvjeren sam da je ovo početak hrvatskog ženskog rukometa. Vjerovali smo u uspjeh, možda u početku više stručni stožer nego same cure. Ključ je bio pobijediti jednu jaku utakmicu, kada smo dobili Mađarsku dogodio se klik u glavi. A nakon Nizozemske je samopouzdanje bilo veliko. Mi smo na ovom prvenstvu imali osam utakmica, a odigrali smo 50 minuta loše. "

14.05 - "Kako ste uspjele držati Dankinje 17 minuta bez gola. One su naš uspjeh umanjile i tako su nas nabrijale. Zato im zapravo zahvaljujem", izjavila je Ana Debelić za kamere HRT-a.

14.00 - Stalno smo skupa kao obitelj, 0-24, nevjerojatno. U odnosu na prije četiri godine tu su samo jedna ili dvije nove igračice. Nismo oka sklopile, samo smo sjele u avion. Vidjela sam slike iz Stabline, nemam informaciju kad ću doći dolje, ali sigurno će biti fešta", izjavila je sjajna hrvatska vratarka Tea Pijević.

13.56 - "Ne znam što da vam kažem. Ovo se ne može objasniti riječima. Ispisale smo povijest. Vjerujem da smo to zaslužili, nitko nije uspio napraviti ovakvu atmosferu i imati takav tim. Nismo ni svjesne koliki je to uspjeh za naš rukomet", izjavila je kapetanica Katarina Ježić.

13.48 - "Mislila sam da nećete doći u ovako velikom broju, ali jeste. Puno vam hvala. Hvala svima na velikoj podršci, što ste bili uz nas cijelo vrijeme. Puno vam hvala" rekla je Ćamila Mičijević i pobrala veliki pljesak okupljenih.

13:45 - Rukometašice su napokon stigle i izazvale oduševljenje prisutnih navijača.

13.35 - Još uvijek se čeka dolazak hrvatskih rukometašica.

13.25 - Osim velikog broja novinara, na aerodromu se se okupili i navijači, iako ne u tako velikom broju kako bi bilo u normalnim okolnostima. 

13.00 - Sve je spremno za doček hrvatskih brončanih rukometašica po povratku iz Danske.

18. travanj 2024 10:47