StoryEditorOCM
SportPIKADO TURNIR

Boris Krčmar pobjednik međunarodnog „Murvica Opena 2020“!

Piše Ivica Gjergja
11. ožujka 2020. - 19:22

Veliki međunarodni pikado turnir „Murvica open 2020“ - powereed by Karlovačko održan je u Murvici, a na njemu su sudjelovali igrači iz svih krajeva Hrvatske, te BiH, Srbije, Slovenije i Austrije. Skupilo se preko 80 igrača, a pratilo ih je preko 200 gledatelja koji su došli pogledati velemajstore pikada, a koji polako poprima veliku popularnost kako u Zadru tako i u Hrvatskoj.

Na turniru je sudjelovao i ikona ovoga sporta u Hrvatskoj šesterostruki svjetski prvak u elektroničnom pikadu Boris Krčmar. Boris se odazvao da pozivu predsjednika PK Murvice Kristiana Starčevića i njegovim klupskim kolegama iz PK Lava Murvica. Na turniru je bio nagradni fond preko 11.000 kn.

Sam početak je bio zagrijavanje, da bi se krenulo furiozno, gdje su favoriti lagano počeli opravdavati svoj dolazak. Nakon šest sati igre došlo se u završnicu gdje su ostali Boris Krčmar, Ivica Cavric, Ivan Miočić, Mišo Stanković, Oliver Ferenc, Romeo Grbavac, Bernard Jazbar i Ivan Poljak.

U polufinalu je Vladimir Lesić izbacio Ivicu Cavrića, inače aktualnog prvaka Europe u kriket disciplini, a na red je došao prvi favorit Boris Krčmar koji je glatko izbacio Mišu Stankovića i u finalu se našao sa Vladimirom Lesićom iz  splitskog Posejdona II, ekipnog prvaka Europe.

Finale je bilo napeto, a odlučivala je jedna strelica u partiji gdje se igralo do 5. Krajnji rezultat od 5:1 nije mjerilo jer je Vladimir Lesić pružio jak otpor pobjedniku.

Redoslijed na kraju turnira: Prvo mjesto Boris Krčmar, drugo mjesto Vladimir Lesić, treće mjesto Ivica Cavrić, četvrto mjesto Oliver Ferenc, peto mjesto Romeo Grbavac i Mišo Stanković, sedmo mjesto Ivan Poljak i Bernard Jazbar.

Sedmo i peto mjesta dijelili su igrač B katerogije Pero Primorac iz Čitluka i najbolji igrač C kategorije Zadranin Antonio Zilić i PK Briševo. Vlasnik najvećeg izlaza je Oliver Ferenc, a najbolja dama je Josipa Krzelj iz Splita.

-Veliki turnir održan je u Murvici gdje je došla krema ne samo hrvatskog pikada nego i regije. Zahvaljujemo našim sponzorima, Karlovačkoj pivovari, Općini Poličnik, Saragu. D. O. O, Zara servisima i Konobi Nikol, te mnogim drugima bez kojih ovaj  turnir ne bi bilo moguće organizirati Za sljedeću godinu organizirat ćemo još veći i bolji pikado turnir kojeg smo već sada počeli pripremati, stoga se vidimo drugu godinu, kazao nam je zadovoljni predsjednik organizatora Kristian Starčević.

19. travanj 2024 12:45