StoryEditorOCM
SportBROJNE REAKCIJE NA POSTUPANJE POLICIJE NA SINOĆNJOJ UTAKMICI ZADAR - CIBONA

"Bacanje suzavca uopće nije bilo potrebno, moglo je doći do tragedije"

Piše Iva Ivanac
1. svibnja 2017. - 15:57
tornado

Priča o incidentu koji se dogodio na košarkaškoj utakmici Zadar - Cibona, kojega smo jutros objavili na našem portalu izazvao je brojne reakcije čitatelja od kojih su neki i sami bili svjedoci trenutka kada je policija upotrijebila sprej nalik suzavcu da bi ispraznila navijačku tribinu nakon što su na njoj zapaljene dvije baklje.

- Nije bilo potrebno uopće!!! Mi smo sjedili taman ispod Tornada i dečki su stvarno bili odlični, sve smo vidili. Nikakav incident se nije desio. Ok, baklje su zabranjene, ali znamo svi da se pale. Mogli su doći i ugasiti baklju kao puno puta prije ovog. Ne, uletitli su među tu dicu i počeli ih prskati. Odjednom vidiš dicu sa nadraženim suznim očima kako bauljauju onuda. Jedan se poskliznuo na policajca i ovaj ga je krenuo gurat dok drugi nisu skočili i rekli mu da ga pogleda bolje, pa mali ne vidi ništa, nije namjerno. Neki su se gušili od kašlja, čak i zaštitari. Bilo je strašno. Izgledalo je da te drob zaboli od muke. Dica isprskana suzavcem. Nas par je napalo policajce zašto to rade dici, a dobili smo odgovor da nisu oni bacili suzavac nego navijači. Je, jedni na druge bacaju suzavac, aha, povirovali smo im!, piše naša čitateljica dok drugi čitatelj nastavlja u istom tonu.

- Je li to bilo baš potrebno? Ja se ne sjećam je li policija ikad bacala suzavac među navijače u "ona" vremena? Možda nisam išao na utakmice KK Zadar redovito, ne znam... Je li odgovoran za tu odluku/zapovijed svjestan da je to moglo izazvati stampedo sa žrtvama!? Hoće li zbog ovog, krajnje neuobičajnog postupanja, itko dati objašnjenje? Kakva je to procjena bila? Zar je Tornado toliko ugrožavao druge da je suzavac bio potreban?, komentirao je još jedan čitatelj.

24. travanj 2024 05:56