StoryEditorOCM
SportUOČI DERBIJA

Ante Nazor: Više mi se sviđa kako je Cibona posložila momčad, ali u ovom dvoboju neće odlučivati ‘roster‘ već pristup utakmici

Piše Dražen Žura
24. rujna 2020. - 14:05

Ante Nazor, svojedobno trener košarkaša Zadra i Cibone, uz opasku kako je puno više vremena proveo u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, pokušao je onako iz daljine na vagu staviti obje momčadi. Usput, Nazor će kroz novu sezonu pod obručima provesti u mađarskom prvoligašu Zalaegerszegu i veli kako mu je odlično u klubu u kojem se od prve do zadnje zna tko što radi i kolika je odgovornost na svima pojedinačno.

Onda je svoja razmišljanja okrenuo prema starom društvu, te je ponudio svoje viđenje o izgledu Zadra i Cibone. Zakoračio je najprije u opću sliku koja se može očekivati uoči 'novog normalnog', jer je dobro informiran na temu koliko će gledatelja moći pratiti najveći derbi košarke u Hrvatskoj.

- Neću ništa novoga kazati ako ustvrdim kako kao ni u svim dosadašnjim dvobojima ova dva kluba, bez obzira na kojoj sam strani bio, neće odlučivati snaga "rostera", nego pristup utakmici. Tko bolje povuče, partija je njegova – uz osmjeh će Nazor, koji je otvorio dušu i iskreno nastavio.

- Meni su najteža ovakva pitanja, jer ne volim da netko komentira momčad koju sam ja slagao, ali kad već zbog sportske javnosti moram nešto kazati, onda ću na prvu zaključiti da mi se više sviđa kako je Cibona posložila momčad – bila je ovo Nazorova impresija na prvo podbacivanje lopte.

U nastavku opisne ocjene, Nazor je istaknuo dvije bitne činjenice koje bi mogle imati odlučujući efekt ne samo na ovu utakmicu nego inače kroz sezonu...

- Nisam imao prigodu gledati snimke njihovih pripremnih utakmica da bih mogao komentirati kako su moje kolege Veljko Mršić i Ivan Velić vodili svoje momčadi i što su sve isprobavali. Ali, njihov "rukopis" u konačnici se može pokazati odlučnim. Jer i kod Cibone i Zadra ima dosta novih igrača, osobito mladih pa je pitanje koliko su se uspjeli uklopiti u postojeće stanje zato što kod obje momčadi ima i 'starosjedioca'. Respektiram to što su oba kluba odlučila ukazati povjerenje tim mladim igačima, a ova situacija oko koronavirusa i posve drukčijeg košarkaškog života prigoda je da se baš njima ukaže prigoda – misli Nazor, koji se osvrnuo i na drugi detalj...

- Ono što sam putem medija mogao saznati o strancima koji su pristigli u Zadar, stekao se dojam da se od njih više očekivalo. Iz tog razloga mislim da kao takvi ne mogu donijeti prevagu, jasno još ne mogu govoriti ni ja niti bilo tko drugi kako će to izgledati kad im se priključi Justin Carter, odnosno, hoće li svojim iskustvom 'pogurati' svoje sunarodnjake. U čemu bih u ovom trenutku na vagi dao prednost Zadranima jest činjenica da imaju stožernije domaće igrače nego Cibona. A to je jako bitno gledano kroz prizmu cijele sezone, osobito u HT Premijer ligi. Nadalje, u Zadru doista mogu moliti Boga da unutar momčadi ostane, reprezentativac Hrvatske, Darko Planinić ili da barem bude neko duže vrijeme. O njemu puno toga ovisi, jer donosi prevagu pod obručem, iza njega je veliko iskustvo – zaključio je Nazor.

19. travanj 2024 16:46