StoryEditorOCM
RegionalUOČI BOŽIĆA

Zatočio djevojku u stanu, tukao je i verbalno zlostavljao. Uspjela mu pobjeći nakon što se umorio i zaspao

Piše Marko Didić
28. prosinca 2020. - 14:56

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim Mirkom J. za kojega je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 21./22. prosinca 2020. u svom stanu u Krležinoj ulici u Splitu držao zatvorenu 25-godišnjakinju koju je fizički napao. Nakon ispitivanja 32-godišnjaku je određen istražni zatvor te se trenutno nalazi u ćeliji na Bilicama, a kazneno je prijavljen za protupravno oduzimanje slobode i kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Djevojka je ovo kaznena djela prijavila dva dana poslije nego su se ona dogodila kada je sama 24.prosinca došla u Prvu policijsku postaju te je u kaznenoj prijavi navela kako ju je Mirko protupravno držao zatočenu u svom stanu u Krležinoj ulici mimo njene volje od 18 i 30 sati do jedan sat u noći 22.prosinca. U tih šest i po sati koliko je trajalo maltretiranje i udaranje djevojka je navela da ju je 32-godišnjak tukao šakama u glavu i po tijelu, bacao je na pod i na podu tukao, vukao za kosu i cijelo vrijeme verbalno maltretirao...

Uspjela je pobjeći iz stana strave tek u jedan sat poslije ponoći jer se zlostavljač umorio od maltretiranja, pa je malo prilegao i na kraju zaspao, a djevojka je otključala vrata i izletjela na ulicu. Nakon što ga je prijavila, policija je raspisala potragu za 32-godišnjakom kojeg u prvi tren nije našla u njegovom stanu. Uhićen je na Božić, priveden najprije u policiju, pa pritvorskom nadzorniku, a onda i na državno odvjetništvo gdje mu je sudac istrage odredio istražni zatvor, očigledno ne vjerujući puno u njegovu verziju priče.

Nakon što je prijavila kazneno djelo djevojka je odvedena na Hitni kirurški prijem KBC Split gdje su joj liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede. I napadač i napadnuta su od prije poznati policiji po kaznenim djelima, a koji je motiv napada i u kojem su statusu napadnuti i djevojka je najmanje bitno jer nasilje se u nijednom slučaju i nikako ne smije tolerirati.

17. travanj 2024 19:47