StoryEditorOCM
RegionalNAJMLAĐA ŽRTVA

Za smrt 23-godišnjeg Dominika obitelj je saznala preko televizije: ‘Nisam ni vjerovao da se radi o njemu jer je dan prije bio stabilan‘

Piše Piše PSD
15. travnja 2021. - 21:19

Na ulazu u zagrebačku Mamuticu zalijepljene su tri osmrtnice, a sva tri života odnio je COVID 19, pišu 24sata.

- Netko od nas se zarazio i donio virus doma. Ne znamo tko ga je gdje pokupio, svi radimo. Odgovorni smo i pazili smo se, ali bezuspješno. Svi smo se razboljeli na isti dan, a Dominik je, kao i mi, imao simptome, ležao je i pio čaj. Rekao nam je da se ne osjeća baš dobro, a s obzirom na to da je jako kašljao, mislili smo da bi to mogla biti upala pluća i da treba otići doktorici. Tamo su mu vadili krv i ustanovili da se radi o bakterijskoj upali pluća pa je dobio antibiotike - ispričao im je Kristijan, stariji brat Dominika Šimunovića, mladića čija je osmrtnica jedna od onih zalijepljenih na ulazu. Mladić je primao terapiju, ali stanje mu se svejedno pogoršavalo iz trenutka u trenutak pa je odveden na Zaraznu gdje je test pokazao da je negativan. 

- To je nemoguće jer smo svi u kući imali koronu i oboljeli isti dan. Mislim sve je moguće, ali ovo je baš čudno. Po svim testovima se ovaj put pokazalo da ima virusnu upalu pluća. Ispada da se danima liječio, a zapravo nije jer je pio terapiju za bakterijsku upalu. Na Zaraznoj je bio koji dan kad je došlo do restrikcije pluća, jednostavno njegova pluća nisu više mogla opskrbljivati tijelo kisikom i morali su ga poslati na respirator u Dubravu. Nisu više imali izbora, ili respirator ili smrt. Na respiratoru je bio sedam dana, a u međuvremenu su ga opet testirali i ovaj test je bio pozitivan.  Bio je pod sedativima, a mi smo zvali svaki dan, ujutro i navečer. Svaki put kad bismo nazvali situacija je bila stabilna, par puta su nam rekli i da po nekim parametrima je situacija malo bolja. Ja sam vjerovao da će se oporaviti, samo da će mu trebati malo duže zbog toga kakva je situacija bila, a i bio je jako mlad. Na papirima je pisalo i da je nastala sepsa, dakle i bakterija je bila u pitanju. Pretpostavljaju da je i to razlog naglog pada tlaka - objasnio je brat.

Da je preminuo član njihove obitelji, saznali su tek nakon press konferencije Nacionalnog stožera civilne zašttie. 

- Rekli su da je umro 23 - godišnjak. Neki prijatelji su me nazvali da pitaju je li to on, ja nisam znao, a nisam ni vjerovao da se radi o njemu jer je dan prije bio stabilan. Nazvali smo bolnicu i onda su nam rekli da je došlo do naglog pada krvnog tlaka i srčanog aresta uslijed kojeg je preminuo. Trudili su se reanimirati ga, ali bezuspješno. Jednostavno je otišao - prepričava dalje Kristijan koji nije vjerovao da se radi o njegovom bratu koji je bio odličan student i budući programer. 

- Moj brat je bio odličan učenik i dobar student. Vjerovao je da, ako se sad posveti učenju i radu, da će mu kasnije biti lakše u životu. Nažalost, nikad to neće dočekati - dodao je.

Iza njega su ostali tata Ivica, mama Gordana, braća Kristijan i Luka, sestra Mia  i puno prijatelja koji su u srijedu pripremili tihu bakljadu u njegovu čast ispisavši njegov nadimak, Kru, pod prozorom. 

24. travanj 2024 00:42