StoryEditorOCM
Regional14. GENERACIJA

Veleučilište Baltazar u Biogradu krenulo s nastavom: "Veliki broj naših studenata su poslovni ljudi jer im nudimo bolje uvjete školovanja i prakse"

Piše M. Gugić
23. listopada 2020. - 22:07

Unatoč pandemijskim pritiscima, u petak je nova generacija studenata, 14. po redu, započela svoj akademski put na jednom od najvećih privatnih veleučilišta u zemlji, Baltazar Zaprešić. Tridesetak studenta dočekao je voditelj tog dislociranog studija u Biogradu na Moru dr.sc. Pave Ivić koji im je uputio riječi ohrabrenja.

- Generacija ste koja svoje školovanje započinje u najblaže rečeno čudim uvjetima. No nije ni to loše jer ćete dobiti jedno iskustvo koje itekako možete pozitivno iskoristiti, za osobni rast i razvoj, čemu i težimo na ovom studiju – naglasio je te nastavio:

-  Ovo je novi početak, još samo jedan u nizu vaših života. I sigurno nije lako, posebno u današnje vrijeme. Ali, svaki početak je ujedno i izazov. Na vama je da ovdje u Biogradu stekne svo potrebno znanje i da ga maksimalno iskoristite, a na nama profesorima je da vam to znanje kvalitetno prenesemo – rekao je Ivić, dodavši kako će ovaj studij zasigurno pružiti bolje uvijete školovanja i u konačnici prakse, nego li to nude druga sveučilišta u ostalim gradovima.

image
voditelj odjeljenja u Biogradu - Pave Ivić
 
Luka Gerlanc/Cropix

- Radio sam na Sveučilištu u Zadru i znam razliku između tog studija i Baltazara. Mi smo uglavnom profesori koji smo prošli praksu i koji imamo iskustvo u realnom sektoru i to nije beznačajno. Naši studeni obavezno idu na praksu kod poznatih, uspješnih firmi i poduzetnika gdje svo svoje znanje, odnosno teoriju, mogu prenijeti u praksu. To je naš cilj, cilj ovog Veleučilišta – istaknuo je Ivić.

U sklopu Dislociranog studija Biograd na Moru, Veleučilište Baltazar nudi studentima razne programe poput preddiplomskog stručnog studija „Poslovanje i upravljanje“ za smjer Poslovna ekonomija i financije. Također, svake tri ili četiri godine studenti mogu upisati specijalistički studij. Ove godine to je Menandžemt javnog sektora. Svake godine u Biogradu se upisuje između 30 i 35 studenata, iz raznih gradova Lijepe naše, a kako nam je otkrio Ivić, sve ih je više iz Zadra.

Upravo zbog dugogodišnjeg iskustva i modernog pristupa školovanju, dekan Veleučilišta, Ivan Ružić, ne boji se „novog normalnog“, tvrdi, on-line su već godinama.

image
dekan ivan Ružić
 
Luka Gerlanc/Cropix

- Mi već nekoliko godina imamo dopusnicu za on-line nastavu i to za dva studija, Menadžment javnog sektora i Poslovanje i upravljanje. S obzirom na to da su velik broj naših studenata poslovni ljudi, osim što nastavu održavamo u popodnevnim satima, mi itekako imamo iskustva u izvođenju nastave on-line te smo se iz tog razloga vrlo lako prilagodili korona-sustavu. Želimo zaštiti i studente i profesore, ali jednako tako želimo pružiti kvalitetno znanje te radimo jednu vrstu hibridne nastave, teorijski su nam predmeti on-line, a oni praktični, matematika, statistika i informatika , izvode se u manjim grupama, u velikim prostorijama – pojasnio je dekan Ružić.

Zahvaljujući Veleučilištu Baltazar Biograd je postao studentski grad u kojem se dobivaju akademske diplome, što je, kako su naglasili Ivić i Ružič, velika stvar za tako mali grad.

19. travanj 2024 14:40